Royals op zondag – Het leger stuurt prinses Ariane een brief en de Jordaanse kroonprins zorgt voor nageslacht  

Koning Abdullah wordt opa. Bijzondere post voor prinses Ariane. Het Zweedse koninklijke paar geniet van ‘Dancing queen’. Druk, druk, druk in de Serres van Laken. Oud-premier Liz Truss had naar de Queen kunnen luisteren. En Sofía van Spanje ligt in het ziekenhuis. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit de wereld van de royals. 

Meer krantenkoppen in België

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »