Regionale oorlog in het Midden-Oosten of niet? Daarover beslissen drie mannen, met een onderling explosieve relatie

Het vooruitzicht van een grote regionale oorlog in het Midden-Oosten staat op het spel. En daarover beslissen drie mannen, met een onderling explosieve relatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »