Ongezien volksfeest: Leverkusen pakt zijn eerste Duitse titel en breekt na 11 jaar de hegemonie van Bayern

Alle poorten open. De hegemonie van Bayern is officieel doorbroken. Na elf titels op rij staat een andere ploeg op de erelijst van de Bundesliga: Bayer Leverkusen schudde zijn imago van eeuwige tweede van zich af en kroonde zich voor het eerst tot kampioen. Tranen van geluk rolden in de Bayer Arena, het bier stroomde. En zijn supporters, die konden ze niet meer tegenhouden. Een volksfeest barstte los. 

Meer krantenkoppen in België

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Banken lijken de slag om 22 miljard te winnen: BNP Paribas Fortis haalde na één dag al kwart van ‘haar’ staatsbonmiljarden weer binnen

Niet de overheid, maar de banken lijken op weg om het merendeel van de vrijgekomen 22 miljard weer binnen te halen. Amper één dag nadat het geld weer op de rekeningen staat, heeft marktleider BNP Paribas Fortis zich al van een kwart van het kapitaal dat het vorig jaar naar de staatsbon zag stromen, verzekerd. Wie trekt aan het langste

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op Domein Vossenberg: topbeleving van de middag tot middernacht

Ann Vantomme en haar zoon Greg Mahau zetten hun schouders onder een gloednieuw concept: Midimanche. Daarbij serveren ze hun gasten een zintuiglijke ervaring, van ‘s middags tot middernacht. De initiatiefnemers laten zich leiden door de vier elementen. Op de eerste Midimanche staat ‘lucht’ centraal en is er een luchtballonvaart te winnen.
The post Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op

Lees meer »

Laatste keer Statiewijk Kermis in zaal Lindelei in Lendelede: “We hopen volgend jaar weer tent op te zetten”

In het weekend van 13, 14 en 15 september vindt Statiewijk Kermis nog een keer plaats in zaal Lindelei in Lendelede. “We hopen volgend jaar opnieuw onze tent zoals vroeger te kunnen zetten op een groene locatie”, zegt comitévoorzitter Koen Witdouck. “Op de affiche staan onder andere onze bekende quiz, optredens van Et Encore en The Brass Blasters, een etentje

Lees meer »