LIVEBLOG CLUB BRUGGE-ANTWERP. Blauw-zwart met Skóras, Thiago en Nusa – Van Bommel zet Ilenikhena op de bank

Antwerp kon nog niet winnen deze play-offs en hoopt om tegen Club hun eerste overwinning in deze play-offs te behalen. Slaagt The Great Old hier in? Of blijven ze met 0 op 9 achter? Volg het op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Superdiverse scholen die diversiteit erkennen hebben meer toppresteerders

De culturele en religieuze diversiteit van leerlingen erkennen en appreciëren, verhoogt de kans dat leerlingen in superdiverse scholen bovengemiddeld of zelfs excellent presteren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KU Leuven, dat recent gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift ‘School Effectiveness and School Improvement’. Enkel inzetten op het Nederlands of het spreken van thuistalen door leerlingen bestraffen, verhoogt die

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »

Vlaams Belang Nieuwpoort stelt zijn kandidaten voor: “Nadruk op veiligheid, mobiliteit en sociale voorzieningen”

Met een lijst van acht kandidaten, gelijk verdeeld tussen vier dames en vier heren, is Vlaams Belang vastberaden om haar stempel te drukken op de lokale politiek. “Onze lijst is rond”, zegt voorzitter en lijsttrekker Ronny Van de Voorde met zichtbare voldoening. Als voorzitter van de lokale afdeling heeft hij de verantwoordelijkheid genomen om de lijst samen te stellen.

Lees meer »

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »