LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: “99 procent van Iraanse projectielen afgeweerd” – Israëlisch luchtruim weer open

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe ze gaan reageren op de aanvallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 9 miljoen Rwandezen naar de stembus: opnieuw monsterscore voorspeld voor huidig president Kagame

De Rwandezen trekken vandaag naar de stembus voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Naar alle waarschijnlijkheid zal huidig president Paul Kagame de verkiezingen winnen met een monsterscore. Kagame is al 30 jaar aan de macht en heeft de wet laten veranderen om te kunnen herkozen worden. De man wordt geprezen voor de heropbouw van zijn land. Maar krijgt ook kritiek voor

Lees meer »

Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare

Op het kruispunt van de Iepersestraat met de Westlaan gebeurde er woensdagochtend omstreeks 6.30 uur een aanrijding waarbij de bestuurder van een bromfiets gewond geraakte.
The post Bromfietser raakt gewond bij ongeval in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Mogelijk gewapend met kruisboog”

De Britse politie organiseert momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

Hein Vandecasteele neemt supermarkt Spar in Wervik over

Ondernemer Hein Vandecasteele (60) uit Zandvoorde heeft de supermarkt Spar in de Geluwestraat in Wervik overgenomen. “De overgang gebeurt later dit jaar en er zal geen wijziging komen in het personeelsbestand”, zegt Hein. “De winkel zal tevens niet sluiten voor de overgang en ook niet nadien.”
The post Hein Vandecasteele neemt supermarkt Spar in Wervik over appeared first on

Lees meer »

Werken voor megabordeel ‘Hangar d’Amour’ in Oostende zijn gestart: “We gaan in overleg met sekswerkers om de nodige input te krijgen”

De ruwbouwwerken aan Hangar 1 zijn begonnen. In het historische pand, dat bijna 120 jaar oud is en in de Oostendse haven ligt, komt er niet enkel een restaurant, evenementenlocatie, dakterras en kantoorruimte, maar ook een zogenaamd ‘megabordeel’ of sekswerkruimte met 36 kamers. In oktober zal het mogelijk zijn om de werf te bezoeken.
The post Werken voor megabordeel

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Onder de leerkrachten van de Middenschool Sint-Rembert werd al voor de 21ste keer de pronostiekcompetitie In de eerste waaier georganiseerd. De bedoeling is om tijdens het wielerseizoen van vijftien wedstrijden de naam van de winnende renner te voorspellen. De leraren Jan Debusschere en Lotte Vancouillie zorgen voor de concrete organisatie.
The post Winnaars ‘In de eerste waaier’ in middenschool

Lees meer »