Kaartersclub De IJverige Jonckheit huldigt kampioenen

Kaartersclub De IJverige Jonckheit van de Sint-Antoniusparochie ‘t Veld bracht tijdens een gezellig etentje hulde aan zijn kampioenen.

Bij de heren toonde Herman Maes zich de sterkste met 27 punten, voor Gerard Noppe (26 punten) en Luc Noppe (24 punten). Bij de dames was het ook spannend. Annie Planckaert pakte de titel met 24 punten, voor Maria Vanseveren (23 punten) en Christiane Gallez (22 punten). De club komt elke laatste donderdag van de maand samen ten huize Bernard De Marez en telt nu 32 leden, maar nieuwe leden zijn nog altijd welkom.

The post Kaartersclub De IJverige Jonckheit huldigt kampioenen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Goud voor Roger en Dolores

Roger Beheydt (70) en Dolores Beswick (71) zijn allebei geboren en getogen in Roeselare. Meer nog: ze waren ook buren, en het stond in de sterren geschreven dat Cupido zijn liefdespijlen op hen zou richten. Vijftig jaar geleden beloofden ze elkaar officieel voor altijd en eeuwig lief en leed te delen, een belofte die ze
The post Goud voor

Lees meer »

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »