Italiaanse premier Meloni wil snel goedkeuring van strengere wet tegen draagmoederschap: “Praktijk is onmenselijk”

De Italiaanse premier Giorgia Meloni vindt draagmoederschap "onmenselijk". Dat zei ze op een conferentie in Rome. De premier van de uiterst rechtse partij Fratelli d’Italia wil strenger optreden tegen deze praktijk met boetes tot 1 miljoen euro. Het wetsvoorstel van haar partij werd al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, nu moet de Senaat er zich over buigen. Meloni wil dat de wet "snel goedgekeurd" wordt. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »