Er zijn geen zekerheden meer in Sint-Gillis: het schoentje wringt achterin bij Union, dat in serieuze dip zit

De kloof met Anderlecht vóór de Champions’ Play-offs: zeven punten. De kloof met Anderlecht drie speeldag ver: drie punten. Alleen zit Union niet langer in de driver’s seat. ‘t Zijn nu de buren die op nummer één staan. Slik… 

Meer krantenkoppen in België

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Het Willemsfonds laat 40 kunstenaars tentoonstellen in Zwevegem

Het Willemsfonds pakt dit weekend uit met een nieuw initiatief. Ter gelegenheid van de septemberkermis organiseert men jaarlijks een tentoonstelling op één plaats met werk van twee kunstenaars. Nu pakt men de zaken grootser aan en organiseert men een groepstentoonstelling op drie plaatsen waaraan enkel Zwevegemse kunstenaars deelnemen. Een veertigtal mensen beantwoordden de oproep positief.
The post Het Willemsfonds

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd vorig jaar ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter is opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al verhoord door lokale agenten omdat hij op internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school, maar ontkende. De autoriteiten zagen

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »