Eén jaar burgeroorlog in Soedan: de crisis groeit, aangevuurd door Iran

Hulpgoederen komen het noodlijdende Soedan amper in, maar Iraanse drones blijkt het leger wel te verwelkomen. Door internationale inmenging komt er geen einde aan de bloedige oorlog en de grootste vergeten crisis ter wereld.

 

Meer krantenkoppen in België

De rise and fall van Didier Reynders

13:29 Didier Reynders is aan de kant gezet, schrijft Quentin Joris, chef politiek bij L’Echo. Is dit het einde van een tijdperk voor de Franstalige liberalen? Sommigen zeggen volmondig ‘ja’, anderen zijn da…

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

KWB wordt RAAK

KWB Woumen werd opgericht in 1958. In het laatste decennium wijzigden heel wat organisaties hun naam om wat moderner te klinken.
The post KWB wordt RAAK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Ronny en Frieda vieren hun gouden bruiloft

Ronny Puttevils (74) en Frieda Schotsmans (71) mochten onlangs op het sttadhuis langskomen voor de viering van hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel werd er in de bloemetjes gezet en kreeg enkele geschenken overhandigd. Hun heuglijke dag vond plaats op 23 augustus 1974. Ronny werkte als automechanicien en zij als bediende. Het koppel kreeg twee kinderen
The post Ronny en

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Audélia uit ‘Kotmadam Sarafian’ deelde meteen haar grootste geheim met medestudenten: “Iedereen reageerde gelukkig positief”

In ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian (56) zich tien maanden lang over zeven studenten in Gent. Eén van hen is trans vrouw Audélia (23). “Omdat we nog zo lang samen onder één dak gingen leven, vond ik het beter om geen geheim te maken van mijn transitie”, vertelt de jonge studente moedig. In dit gesprek met HLN vertelt ze hoe

Lees meer »