De hegemonie van Bayern na 11 jaar doorbroken: Leverkusen is de nieuwe kampioen van Duitsland

Alle poorten open. De hegemonie van Bayern is officieel doorbroken. Na elf titels op rij staat een andere ploeg op de erelijst van de Bundesliga: Bayer Leverkusen schudde zijn imago van eeuwige tweede van zich af en kroonde zich voor het eerst tot kampioen. Tranen van geluk rolden in de Bayer Arena, het bier stroomde. En zijn supporters, die konden ze niet meer tegenhouden. 

Meer krantenkoppen in België

“Jij kan écht niet zingen”: bizar optreden van Eikeltje zorgt voor verwarring in ‘The Masked Singer’

Na de ontmaskering van Wim De Vilder treedt ex-collega Dany Verstraeten aan in de vierde aflevering van ‘The Masked Singer’. Niet als verborgen zangtalent, wel als gastspeurder. Samen met Frances Lefebure, Elisabeth Lucie Baeten en Véronique De Kock onderwerpt hij de optredens van Feniks, Eikeltje, Dame Blanche, Zebra, Space Babe en Scooter en Labradoodle aan een grondige analyse. Dat laatste

Lees meer »

Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren”

Franky Pattyn (52), inwoner van het Alveringemse dorp Beveren-aan-de-IJzer, wou gaan stemmen in het Alveringemse dorp Stavele. Daar waren echter problemen met de stemcomputers.
The post Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit eerder zoveel matchen en speelminuten (en dat is niet zonder gevaar): alarmerend rapport legt grote verschillen met vorige voetbalgeneraties bloot

Nadat FIFPRO eerder al een klacht neerlegde tegen FIFA, blijkt uit een rapport van de spelersvakbond dat het aantal speelminuten ronduit alarmerend is. Of hoe ook pakweg Tielemans of Bakayako op recordkoers zitten en Vertonghen en co véél meer spelen dan Verheyen en Van Buyten destijds. En dat is niet zonder risico’s.

Lees meer »

Reuzentonijn na halve eeuw terug in de Noordzee

De Atlantische blauwvintonijn, een zeer grote roofvis, is na vijftig jaar terug in de Noordzee. Sinds de jaren 1960 was de vissoort er verdwenen door overbevissing. Wetenschappers zien nu een herstel, dankzij visserijbeheer. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) dinsdag.

Lees meer »

Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Komen-Waasten trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale verkiezingen in Komen-Waasten.
The post Zo stemde Komen-Waasten: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als jonge vrouw moet je dubbel zo hard werken”: Isabelle Degezelle is Zwevegems eerste vrouwelijke burgemeester

Isabelle Degezelle (CD&V) volgt Marc Doutreluingne op als burgemeester van Zwevegem. Isabelle haalde veruit de meeste naamstemmen en mag zo de tricolore sjerp omgorden. Tussen de vele berichtjes en telefoontjes met felicitaties door, hadden we een boeiend gesprek met haar. Hoe ze haar succes verklaart? “Je moet tussen de mensen staan en een luisterend oor hebben, zes jaar lang.”

Lees meer »

Frederik en David starten met nieuwe band ‘The Croonies’: “Willen ons publiek beroeren”

In Knokke-Heist is hij vooral bekend als uitbater van de populaire strandbar Pura Vida, maar ook op muzikaal vlak maakt Frederik Torresan steeds meer naam. Samen met David De Wandel start hij het nieuwe project ‘The Croonies’. Het duo brengt de hits van iconen zoals Frank Sinatra, Ray Charles, Roy Orbison, Charles Aznavour en Dean Martin tot leven. “We willen

Lees meer »

Vreugde en verdriet bij kopstukken Anthony Dumarey en Peter Velle: “Positivisme heeft gewonnen”

Anthony Dumarey werd zondagavond met zijn team als grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen onthaald. Meer nog, zijn lijst Voor Oudenburg behaalde met 48,7 procent en 12 van de 21 zetels de absolute meerderheid. Uitdager Peter Velle van CD&V+ bijt in het zand.
The post Vreugde en verdriet bij kopstukken Anthony Dumarey en Peter Velle: “Positivisme heeft gewonnen” appeared first

Lees meer »

VN: Israëli’s dringen met geweld basis vredesmacht Libanon binnen – New York Times: “Hamas zocht steun Iran en Hezbollah voor 7 oktober”

Hamas probeerde bondgenoten Iran en Hezbollah te overtuigen om deel te nemen aan de aanval tegen Israël op 7 oktober vorig jaar. Daartoe stelde de groepering de aanval zelfs een jaar uit, meldt dagblad ‘The New York Times’ op basis van interne Hamas-documenten. Ondertussen meldt de vredesmacht van de Verenigde Naties dat Israël met geweld een basis in het zuiden

Lees meer »