Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een bijzondere interventie voor de brandweer van Ieper en Zonnebeke, zaterdagochtend in de vroege uurtjes. In een tuin in Zonnebeke werd een ontsnapte witte kangoeroe gespot maar het kostte flink wat moeite om het dier, dat snel weghuppelde, te vangen. “Uiteindelijk brachten we het over naar Bellewaerde voor opvang”, zegt sergeant Andy Lievens.

De oproep bij de brandweer kwam zaterdagochtend rond 4 uur binnen. In een tuin van een woning in de Nonnebossenstraat in Ieper werd een witte kangoeroe gespot. Het kleine dier zat in de tuin rond te huppelen. De brandweer van Ieper kwam ter plaatse maar het dier vangen bleek geen simpel werk.

De kangoeroe rende immers de tuin uit en trok de straat op. Ook brandweer Zonnebeke werd in versterking opgeroepen. Onder andere hun hondenredteam ging ter plaatse.

Naar Bellewaerde

“Intussen was de kangoeroe de straat opgerend en moest de brandweer het beest achtervolgen, weliswaar zonder het extra schrik aan te jagen”, zegt sergeant Andy Lievens van post Zonnebeke.

“In de Kruiskalsijdestraat liep het plots naar een ondergrondse garage en zat het vast voor de poort. Het kon gevangen worden met een net. Dan was er nog de vraag wat er met het dier moest gebeuren. In het net blijven is geen optie, in de hondenkar voor verloren en gevangen honden steken kon ook niet. Het dier dus naar het hondenasiel brengen waar wij altijd binnen kunnen was ook niet mogelijk. Je kan dat dier onmogelijk in een kooi tussen honden steken.”

“Dus werd er overlegd met de politie en werd een dierenarts opgevorderd. Die zette een spuitje om het dier te kalmeren waarna we het toch in de transportbox konden steken. Daarna werd de nachtwachter van Bellewaerde gecontacteerd. Die bevestigde dat het een witte kangoeroe ging, maar geen dier van hen. Het werd daar in quarantaine ondergebracht waar het op adem kon komen en eten en drinken kreeg.”

Wie het dier zou herkennen en de rechtmatige eigenaar is, kan contact opnemen met de politie.

(JH)

The post Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »