Wij bezochten een Oekraïens cellencomplex vol Russische krijgsgevangenen: “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Tijdelijke tentoonstelling in HippoWar

Midden deze week opende schepen van Toerisme Pietro Iacopucci een tijdelijke tentoonstelling in het bezoekerscentrum HippoWar in de Holstraat 95. De expositie is dagelijks geopend van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur. Toegang is gratis. “We brengen in feite Belgische kunst in ballingschap”, verduidelijkt stadsarchivaris Thomas Bertrem. “Het brengt het verhaal
The post Tijdelijke tentoonstelling

Lees meer »

Met de (uitgestoken middel)vingers in de neus: Raven van Dorst geeft verliezers het nakijken

Het is een van de opmerkelijkste passages uit 21 seizoenen ‘De slimste mens ter wereld’. De non-binaire rocker en tv-presentator Raven van Dorst (40) bracht Erik Van Looy niet alleen aan het blozen met leugens en geveinsde complimenten, nooit eerder vierde een quizkandidaat een overwinning op zo’n specifieke wijze. “Op zo’n moment zie je toch dat je in België bent.”

Lees meer »

‘De slimste mens ter wereld’ bombardeerde ernstige journalist Marc Reynebeau tot BV: “Plots kreeg ik dameslingerie toegestuurd”

En toen was Marc Reynebeau (68) plots terug op tv. In de trailer van ‘Kamp Jeroom’ speelt het oer-jurylid van ‘De slimste mens ter wereld’ een hoofdrol, maar plaatsnemen achter de desk doet hij niet meer. Een samenloop van praktische en emotionele redenen, vertelt Reynebeau die het format aan een grondige inspectie onderwerpt. “Toen ben ik ook als kijker afgehaakt.”

Lees meer »

“Is het duidelijk op wie ik ga stemmen?”: superfan Johan hangt gevel vol met borden van zijn buurvrouw

De grootste fan van N-VA schepen Caroline De Meerleer woont allicht aan het Koningin Astridpark in Aalst. Een aantal dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen weet nog niet iedereen welk bolletje hij of zij zal kleuren, maar dat is buiten Johan Van Bockstael gerekend. Met verkiezingsborden en affiches van schepen De Meerleer, bezette hij zijn volledige gevel.

Lees meer »

“Op de vooravond van haar huwelijk huilde ze urenlang”: hoe Louise-Marie tegen wil en dank eerste koningin der Belgen werd

“Die Belgen zijn zo dwaas.” Voor Louise-Marie was het een ware nachtmerrie om de eerste koningin van ons land te worden. De Franse prinses werd op 20-jarige leeftijd gedwongen haar hele hebben en houden achter te laten om te trouwen met onze eerste koning, Leopold I. Nu huidig koning Filip en koningin Mathilde tijdens hun staatsbezoek aan Frankrijk een bijzondere

Lees meer »

Voor het eerst sinds zijn arrestatie: Sean ‘Diddy’ Combs laat van zich horen op sociale media

Sean ‘Diddy’ Combs heeft voor het eerst sinds zijn arrestatie op Instagram van zich laten horen. De rapper, die al sinds september in de gevangenis zit, feliciteert zijn dochter Love Sean Combs met haar verjaardag. En er is nog meer nieuws over de Amerikaanse rapper. Advocaten van de artiest vragen namelijk om de namen van Diddy’s vermeende slachtoffers vrij te

Lees meer »

Parket opent onderzoek in Veurne naar mogelijke fraude met volmachten

Het parket van West-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend naar de verkiezingen in Veurne. Aftredend burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) wordt door de oppositie beschuldigd van het ronselen van volmachten. Roose zelf houdt vol dat hij recht in zijn schoenen staat.
The post Parket opent onderzoek in Veurne naar mogelijke fraude met volmachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede leerjaren De Vlam blijven een nachtje op school kamperen

Voor de 23ste keer op rij bleven de leerlingen van de tweede leerjaren van de Vrije School De Vlam een nachtje op school slapen in verschillende tentjes. “Het doel is nog steeds om de leerlingen op een andere manier te leren kennen”, zeggen meester Karel Deweerdt en juf Caroline Vandeputte die er voor het eerst
The post Tweede leerjaren

Lees meer »

Dit is John Crombez, de gedoodverfde burgemeester van Oostende

Met Vooruit Plus haalt John Crombez in Oostende een eclatante overwinning binnen. Straks mag de 51-jarige politieke routinier normaal gezien de burgemeesterssjerp van de Koningin der Badsteden omgorden. Maar wie ís het uithangbord van de Oostendse socialisten? Tijd voor een kennismaking.
The post Dit is John Crombez, de gedoodverfde burgemeester van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »