Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde

Met ingang van het slotkwartier van de thuiswedstrijd van Dosko Sint-Kruis (2A) tegen Lichtervelde maakte Thibo Teirlinck zijn opwachting. Hij werd op luid applaus getrakteerd. Het kind van het huis zal immers zijn vleugels uitslaan en voor het eerst in zijn voetballeven andere oorden opzoeken.

Thibo Teirlinck voetbalde zijn hele leven lang op de Gulden kamer. Hij geeft het onomwonden toe, het afscheid doet pijn. “Als je 24 jaar lief en leed deelt met een ploeg, dan kan je de affectie nooit meer loslaten. Onze fantastische trainers Pieterjan Clincke en Bjorn Caenepeel deden er alles aan om mij te houden, maar ik denk de juiste keuze gemaakt te hebben. Eerlijk, er kwamen traantjes bij te pas, maar toen Bjorn mijn beslissing vernam was hij zo fair om mee te geven dat ik bij een schitterend geheel terecht zal komen. Onze T2 kan het weten, want hij coachte er ettelijke jaren. Toen ik mijn contract bij Dosko niet verlengde, is dat blijkbaar als een lopend vuurtje door het provinciale wereldje gegaan. Ik werd door Ruddervoorde gecontacteerd en dat viel direct mee. Binnen de kortste tijd kwamen we tot een akkoord.”

Mooie herinneringen

“We wonnen zopas tegen Lichtervelde en ik ben er quasi zeker van dat we die zo gevaarlijke derde laatste positie zullen vermijden. Drie rivalen prijken op stek 14 en tellen vier punten minder dan Dosko. Ik kan dus met een gerust gemoed op reis vertrekken. Dit was mijn laatste optreden op de heilige grond van de Gulden Kamer. Ik ben 28 jaar oud en koester zoveel mooie herinneringen. Gedurende ruime tijd fungeerde ik zelfs als kapitein. Vooral voor corona sukkelde ik een tijdje met spierletsels. Nu ben ik topfit en kan nog geruime tijd mee, hoop ik. Dosko zal zich wel redden en misschien promoveert mijn nieuwe ploeg Ruddervoorde. Dan keer ik toch één keer per seizoen terug naar het Tempelhof. Bij Dosko wordt iedereen met open armen ontvangen, dit is een grote familie. Voor mij begint een groot avontuur, voor het eerst tussen andere krijtlijnen.” (JPV)

Zaterdag 13 april om 19 uur: KWS Houthulst A – Dosko Sint-Kruis.

The post Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »