T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.

“We hebben op Aalbeke met schitterend voetbal uitgepakt, gekruid met dito doelpunten. Een bewijs dat het vertrouwen in de ploeg al heel het jaar goed zit, zowel op als naast het veld. Iedereen beleeft ook veel plezier en dit vertaalt zich momenteel ook in de uitslagen. Alleen jammer dat we in enkele matchen in deze campagne steekjes hebben laten vallen die finaal wel kostbaar kunnen zijn. Zo hebben we nu nog geen zekerheid over deelname aan de eindronde. Het gaat nog tussen Bissegem en wij en om eerlijk te zijn hebben wij een iets moeilijker programma nog, wat niet wil zeggen dat we al de strijdbijl gooien. Nu we in vorm zijn willen we nog zoveel mogelijk punten halen maar dan nog moeten we rekenen op een echte misstap/verlies van Bissegem.”

Veel blessureleed

Zou Nico ontgoocheld zijn mocht zijn team geen eindronde halen? “In normale omstandigheden en met een volledige kern zou ik onmiddellijk ‘ja’ gezegd hebben, nu is de situatie wel volledig anders want voorlopig heb ik slechtgs 12 A-kernspelers ter beschikking door blessures. Robbe Colpaert en Wout Vandaele heb ik bijvoorbeeld in deze campagne nog niet op het veld gezien en dan zijn er nog de vijf langdurig geblesseerden. Dit weekend ga ik nog steeds niemand kunnen recupereren in de thuiswedstrijd tegen Ruiselede.”

“Door blessures heb ik voorlopig slechts 12 A-kernspelers beschikbaar”

Waar ligt dan hun sterkte want ze staan toch niet voor niks zesde? “Het is een heel stug blok dat met veel verticaal voetbal uitpakt, dus met lange ballen richting hun grote mannen voorin.”

“Daarop gaan we net als in de heenmatch een antwoord op moeten vinden. Verder zullen we ook Maxime Vervisch proberen lam te leggen want hij zal zich ongetwijfeld willen tonen tegen zijn toekomstige ploeg. Ik verwacht dus een aangename pot voetbal”, aldus de 50-jarige bediende uit Waregem. (SBR)

Zondag 14 april om 15 uur: KZ Dentergem – GL Ruiselede

The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE. Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

16% van de ouders heeft wel degelijk lievelingskind: “Wees vooral eerlijk en probeer het niet te ontkennen”

Ouders zullen het niet gauw toegeven, maar uit onderzoek blijkt dat ze wel degelijk een lievelingskind hebben. Liefst 16% van de ouders zou een voorkeur voor een van de kinderen uitdragen. Dat opvallende cijfer werd bovengehaald in Enqûetebureau, de nieuwe VRT-quiz van Steven Van Herreweghe. “Als je dat beseft, kan je dat voor een stuk corrigeren en de omgang met

Lees meer »

Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »