Swen Vincke is met ‘Baldur’s Gate 3’ grote winnaar bij BAFTA Games in Londen

Het Belgische ‘Baldur’s Gate 3’ van Swen Vincke is donderdag met vijf prijzen de grote winnaar geworden van de BAFTA Games in Londen. De British Academy Video Game Awards werden voor de twintigste keer uitgereikt. De uitreiking werd georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts.

‘Baldur’s Gate 3’ van Larian Studios, met videogame-ontwikkelaar Swen Vincke met roots in De Panne aan het hoofd, won de prijzen voor Beste game, Beste muziek en Beste verhaal. Acteur Andrew Wincott kreeg voor zijn stemrol in de game een beeldje voor Beste artiest in een bijrol. ‘Baldur’s Gate 3? won daarnaast ook de EE Players’ Choice Award, waarvoor het publiek kon stemmen.

Rollenspel

‘Baldur’s gate 3’ is een rollenspel, waarbij de spelers dus in de huid van het hoofdpersonage kruipen. Het speelt zich af in een fantasywereld, die gebaseerd is op de middeleeuwen.

In december werd ‘Baldur’s Gate 3’ al zes keer bekroond op de Game Awards 2023 in Los Angeles. Sinds het computerspel uitkwam in augustus, zijn meer dan tien miljoen exemplaren ervan verkocht.

The post Swen Vincke is met ‘Baldur’s Gate 3’ grote winnaar bij BAFTA Games in Londen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »