Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen”

Met topmuzikanten stelde Koen De Smet uit Nieuwpoort zijn nieuw project ‘Benny Smetteloos’ voor in de prachtige locatie van ‘Klank en Licht” in Veurne. Tijdens deze showcase toonde Koen heel duidelijk hoe sterk zijn band wel was met de Nederlandse artiest Benny Neyman, die op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleed op 7 februari 2008 in Soesterberg (Nederland).

“Vanavond is een bijzonder moment, want vanavond zal Koen De Smet zijn goede vriend Benny Neyman eren. U hoort het goed: Koen eert zijn vriend, niet meteen de artiest. Benny was een groot artiest, een artiest met een grote A. Dat ervaren we nog dagelijks in de erfenis van zijn songs”, zegt Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort. “Het project ‘Benny Smetteloos’ is méér dan alleen maar een muzikaal project. Het is een ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen. Naar aanleiding van deze innige band schreef Koen De Smet de song ‘Benny’. In dit lied stelt Koen de vraag: Misschien was je trots op mij? Ik laat het antwoord graag aan jullie over of Benny trots zou zijn op zijn soulmate. Vanavond geven Koen en deze topmuzikanten alles om de muzikale erfenis van Benny te eren. Een muzikale erfenis van onschatbare waarde.”

© PADI/OBI

De showcase begon met een ouverture, waarna Koen ‘Ik Heb Alles Aan Zien Komen’ zong, gevolgd door ‘Alleen Is Maar Alleen’. “Op mijn manier zal ik zijn muzikale erfenis eer aan doen”, zegt zanger Koen De Smet. “En inderdaad, de song ‘Alleen Is Maar Alleen’ is een lied van Rob de Nijs, maar het is wel met een tekst van Benny Neyman.” Koen vervolgde met ‘Liefde Voor Het Leven’, ‘Liefde Is Als Een Sigaret’ en ‘Zo Ben Jij’. Het was terug even tijd voor een korte babbel, waarin Koen zei: “Benny en ik hadden veel gemeen: we waren allebei heel koppig, maar we hadden ook allebei een grote passie voor muziek.” We hoorden ook nog ‘Ik Zal Je Heb’, ‘Blijf Gewoon Jezelf’, ‘Je Hoeft Mij Niet Te Zeggen’, ‘Bo/Hou Me Vast’. Daarna volgde het ontroerende ‘Vondelpark’. Ook ‘Ik Weet Niet Hoe’, ‘Je Moet Niet Bang Zijn Voor Het Leven’, zijn eigen song ‘Benny’ en ‘Waarom Fluister Ik Je Naam Nog’ stonden op zijn repertoire. “Vanavond hoorde je een deeltje van de theater- en festivalshow. In de zomer zullen we zowel op wijkfeesten, kermissen, parkconcerten, enz. staan, samen met de muzikanten”, zegt Koen tegen het aanwezige publiek. Hij sloot af met het alombekende ‘Vrijgezel’ en ‘Ik Zal Het Weer Zo Doen’. (PADI)

Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort sprak eerst de aanwezigen toe. © PADI/OBI

Info optreden via www.themusicoffice.be – 0474 67 79 18 (Nathalie Brys)

Koen (derde van rechts) en zijn topmuzikanten. © PADI/OBI

The post Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdediging van ‘Eveline’ gaat in beroep tegen beslissing tot publiek proces: “In belang van elke partij om schade niet nog groter maken”

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, gaat in beroep tegen de beslissing van de Gentse correctionele rechtbank om de zaak niet achter gesloten deuren te behandelen. Dat bevestigen zijn advocaat Wahib El Hayouni en het parket Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe aanvallen in Oekraïne – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv, meldt het Oekraïense leger. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk”

Op zondag 15 september wordt er rond de Sint-Pieterskerk voor de eerste keer een rommelmarkt georganiseerd, waarbij de Tieltse horecazaken Stanish en De Kiste de handen in elkaar slaan. “We zijn tevreden als alle plaatsen rond de kerk volzet zijn.”
The post Eerste editie rommelmarkt rond Sint-Pieterskerk: “Hopelijk zien we veel volk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »