Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken”

De Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek. Dat kondigde hij vrijdagavond op een vrij emotionele manier aan.

Frans heeft er een politieke loopbaan van 36 jaar opzitten. “Ik werkte sinds 1986 bij de CM in Nieuwpoort. In 1988 kwam ik terecht bij de Nieuwpoortse CVP. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen raakte ik meteen verkozen en zo werd ik gemeenteraadslid”, doet hij zijn verhaal.

In 1994 kreeg zijn partij het voor het zeggen in Nieuwpoort. Frans werd in datzelfde jaar, omwille van zijn sociale bewogenheid, voorzitter van het OCMW. Een functie die hij 26 jaar lang uitoefende. Ondertussen bleef hij zijn werk bij de CM verderzetten. In 2019 werden door de hogere overheid de OCMW’s geïntegreerd in de steden en gemeenten. En maakten de OCMW-voorzitters deel uit van het schepencollege.

Afscheid na verkiezingen

Frans is als schepen tot op vandaag bevoegd voor Financiën, Informatica, Huisvesting en Woonbeleid, Toegankelijkheid (mindervaliden), Gezondheid en Welzijn. “Ik ben vooral fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken zoals de creatie van het woonzorgcentrum in de stad. Maar de administratieve omslachtigheid, de bij momenten minder mensgerichtheid in de huidige maatschappij en de leeftijd deden me uiteindelijk beslissen om de politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vaarwel te zeggen”, aldus een vrij geëmotioneerde Frans Lefevre.

Frans zal nu vooral tijd vrij maken voor zijn familie, zijn tuin en zijn fiets. Ook zijn vrijwilligerswerk voor de Minder Mobiele Centrale blijft hij verderzetten. “Ik heb mijn politieke functies steeds graag uitgevoerd en ik kijk met een warm gevoel terug op mijn 36 jaar lange politieke carrière. En vooral: ik draag mijn collega’s een warm hart toe”, besluit Frans.

The post Nieuwpoortse schepen Frans Lefevre stopt met politiek: “Fier op wat ik in al die jaren heb kunnen verwezenlijken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Dan toch geen medaille voor zwemster Tatyana Lebrun? Nederlandse die gediskwalificeerd werd, dient klacht in

Het wordt bang afwachten voor Tatyana Lebrun. De zwemster eindigde initieel vierde in de finale van de 200 meter wisselslag, maar schoof door de diskwalificatie van Lisa Kruger een plekje op. De entourage van de Nederlandse diende intussen klacht in tegen die diskwalificatie. Vanavond, om 21u30, volgt de definitieve beslissing. Indien Lebrun toch haar bronzen plak krijgt, is dat medaille

Lees meer »