Muzikaal op weg met Vox Musica in Roeselare

Op zondag 21 april kan je in De Spil in Roeselare genieten van een gevarieerd en verrassend optreden van de drie koren van Vox Musica. In totaal staan 120 zangers en muzikanten op de planken van de Schouwburg.

Titel van het concert is ‘Bestemming Vox Musica’ en mobiliteit is dan ook een thema. Zowel in de inhoud van de liedjes als in de omkadering mogen de toeschouwers zich verwachten aan reizen en alle mogelijke vormen van (openbaar) vervoer. Duimen wel dat er niet te veel vertraging of file bij komt kijken.

Kinderkoor Mini Musica o.l.v. Emma Blomme zal de spits afbijten. De jongste zangers en zangeressen van de vereniging brengen onder meer werk van Samson & Marie en ze trekken zowaar naar de maan.

Dirigente Liesbeth Deneir staat voor jeugdkoor Vox Musica. Zij brengen onder meer bekende recente hits van Bart Peeters, Stromae en James Bay. Ook ‘What was I made for’, de oscarwinnende song van Billie Eilish uit de Barbie-film, staat op hun programma.

Popsongs uit een andere generatie dan weer bij het volwassenenkoor VOXplus, met dirigent Koen Neirynck vooraan. Zij maken zich onder meer op voor een volledige versie van de tijdloze klassieker ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf, en voor ‘Every little thing she does is magic’ van The Police.

De koren delen bovendien ook regelmatig het podium – in hoeverre dat praktisch lukt – en zingen bijvoorbeeld samen Eloïse van Barry Ryan. En spoiler: tijdens ‘Twee meisjes’ van Raymond staan er méér dan twee meisjes op het podium. (FV)

Bestemming Vox Musica: zondag 21 april om 17 uur in De Spil. De laatste tickets zijn te koop via De Spil: [email protected] of 051 265 700.

The post Muzikaal op weg met Vox Musica in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Politie rolt criminele organisatie op in Peterbospark in Anderlecht, met banden tot in Marseille

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. Volgens het Brusselse parket zijn er nauwe banden met drugsbendes uit Marseille. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping,

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »