Mensen neergestoken in shoppingcenter in Sydney: “meerdere doden” volgens lokale media, hulpdiensten massaal aanwezig

In een winkelcentrum in het Australische Sydney heeft een gewapende man zaterdag meerdere mensen neergestoken. Volgens lokale media zijn er meerdere doden gevallen.

 

Meer krantenkoppen in België

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

“Het Salomonsoordeel binnen de VRT verhult een groter probleem: dat van de sluipende politisering”

Wie heeft Thuis nog nodig, nu de werking van de VRT zelf tot een soap is verworden? Al maanden houdt intern geruzie de openbare omroep in de greep. In de laatste aflevering vorige vrijdag werden programmadirecteur Ricus Jansegers en netmanager van VRT en VRT Canvas Lotte Vermeir de laan uitgestuurd. Hun onderlinge conflict verziekte volgens een welzijnsrapport de hele redactie.

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »