LIVEBLOG NAPOLI-FROSINONE (zo, 12u30). Boekt Ngonge met Napoli een makkelijke overwinning tegen degradatiekandidaat Frosinone?

Een vroege wedstrijd op zondag voor het Napoli van Cyril Ngonge en Leander Dendoncker. Ze spelen tegen laagvlieger Frosinone. Met een overwinning blijft Napoli in de running voor Europees voetbal. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Hond na twee weken levend teruggevonden op Ierse klif: “Vastzittende hondenriem redde Mali van verdrinkingsdood”

De vermissing van hond Mali hield bewoners van het Ierse eiland Arranmore twee weken lang bezig. Met man en macht werd gezocht, tot het dier afgelopen weekend levend en wel werd teruggevonden. Mali was niet verdronken, maar halverwege een klif terechtgekomen. De riem van de hond was vast komen te zitten tussen de rotsen. Het was naar alle waarschijnlijkheid haar

Lees meer »

Axel Daeseleire toont z’n gevoelige kant: “Als ze m’n chihuaha’s mishandelen, sta ik niet in voor de gevolgen”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »