LIVE MIDDEN-OOSTEN. Luchtalarm en explosies klinken in meerdere Israëlische steden

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Het land waarschuwt tevens dat elk land dat het luchtruim of grondgebied opent voor een Israëlische tegenaanval kan rekenen op een “gedecideerd antwoord”. Ook de Houthi’s vanuit Jemen en Hezbollah vanuit Libanon vallen Israël aan. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Expert duidt “uitzonderlijke” manier waarop Vlaams Belang aan eerste schepen komt: “Dit zal waarschijnlijk niet lang duren”

Vlaams Belang krijgt voor het eerst (onrechtstreeks) een zitje in een in een college van burgemeester en schepenen. Dat komt omdat Gerda Van Steenberge – schepen in Erpe-Mere – opstapt bij N-VA en als onafhankelijke gaat zetelen voor Vlaams Belang. “Ja, dit is uitzonderlijk” zegt politicoloog Herwig Reynaert, “men zal dit moeten uitzweten.”

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Voor het eerst weten we wat er echt gebeurde achter schermen van Songfestival: politieverhoren over incident-Joost Klein gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Gisele werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »