Kleuterjuf Ann Clarysse geniet voortaan van haar pensioen: “Dankbaar voor mooie jaren”

Na een mooie carrière als kleuterjuf zwaaide Ann Clarysse net voor de start van de paasvakantie de vrije basisschool De Peereboom in Ledegem uit. Haar collega’s en de kinderen organiseerden voor haar een dag vol verrassingen.

Met Ann Clarysse neemt de vrije basisschool De Peereboom afscheid van een graag geziene kleuterjuf. Ann begon haar carrière in Beselare en Geluveld, maar kon al snel aan de slag in de vrije basisschool in Ledegem. “Ik woon momenteel in Slypskapelle, maar groeide op in Ledegem. Ik liep ook school in de vrije basisschool en ben er nu geëindigd in de klas waar ik als kind zelf nog les heb gevolgd.”

Ann stond een vijftiental jaar voor de peuterklas, later nam ze de kleuters uit de derde kleuterklas onder haar hoede. De laatste jaren van haar carrière ontfermde ze zich samen met een collega over de combi-klas.

“Ik zie erg graag kinderen en het was altijd mijn droom om kleuterjuf te worden. Ik heb me doorheen die vele jaren op school erg geamuseerd. We organiseerden een kunstveiling en tijdens een nieuwjaarsreceptie genoten we samen met de ouders van de hapjes die de kinderen hadden gemaakt. De voorbije jaren bleven we zelfs verschillende keren op school slapen.”

Ann stond bekend als een sportieve kleuterjuf die ook van de natuur houdt. “Ik kwam dagelijks met de fiets naar school. Slypskapelle en Ledegem liggen vlakbij elkaar. De fietstocht zorgde er wel telkens voor dat ik helemaal wakker op het werk aankwam. Ann trok samen met de kleuters ook naar buiten, iets waar zowel zij als de kleuters van genoten. “We hielden ook vaak een vogeltelling.”

De kinderen en de leerkrachten van de vrije basisschool hadden net voor de paasvakantie een mooi afscheid voor Ann in petto. Enkele collega’s haalden Ann thuis met de fiets op, eens vlakbij de school fietsen ook de kleuters mee.

Fietsbegeleider

“Ik kreeg tal van leuke opdrachten voorgeschoteld en de kinderen hadden zelf dessertjes mee. Ik ben de leerkrachten en kinderen erg dankbaar voor de vele mooie jaren en voor de mooie laatste dag die ze voor mij organiseerden.”

Voortaan geniet Ann volop van haar pensioen. “Mijn man en ik hebben drie zonen. Piet is profwielrenner, ik zal dus misschien wat vaker naar de koers kunnen gaan kijken. Al hoop ik zelf de komende jaren ook nog wat te fietsen en te lopen.” Een andere zoon woont in Italië. “We zullen hem misschien vaker kunnen bezoeken al blijf ik ook natuurlijk paraat staan voor ons kleinkind.”

Ann zal de komende jaren ook nog te zien zijn in de buurt van de school. “Wanneer er activiteiten zijn, mag men steeds een beroep op me doen. Als fietsbegeleider help ik graag de veiligheid van de kinderen verzekeren.”

The post Kleuterjuf Ann Clarysse geniet voortaan van haar pensioen: “Dankbaar voor mooie jaren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren

De inwoners van Lo zullen zondag misschien vreemd hebben opgekeken toen ze plots beweging zagen bovenaan de kerktoren van de Sint-Pieterskerk. Het was echter geen waaghalzerij zoals onlangs in Antwerpen, maar een geplande oefening van het RED-team of klimteam van Brandweer Westhoek
The post Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Erika (38) ontdekt ’s ochtends dat een onbekende een tent heeft opgezet in haar voortuin: “Zat aardbeientaart te eten”

Erika White (38) werd maandag al om half zeven ’s ochtends wakker gemaakt door haar zoontje omdat hij een tent in hun voortuin had zien staan. De Britse moeder uit Dartford ging onmiddellijk kijken en zag dat er inderdaad een onbekende man voor haar huis kampeerde. “Hij zat een aardbeientaart te eten”, aldus Erika, die hem beleefd vroeg om te

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »