Jozef, al 45 jaar supporter, beleeft hoogdagen met Marke-Webis: “Volleybal is mijn lang leven”

Dit weekend kan VT Marke-Webis Wevelgem voor het tweede jaar op een rij de titel pakken in eerste nationale. Straffer nog, tweemaal de dubbel. “We beleven hoogdagen bij Marke-Webis”, klinkt het bij supporter nummer één, Jozef Vermeulen.

Vorig weekend bracht Marke-Webis de verre verplaatsing tegen VT Safesign Hasselt tot een goed einde. Het werd 1-3 (18/25, 20/25, 25/23, 16/25). “Het werd een relatief eenvoudige zege”, vertelt Jozef Vermeulen, al 45 jaar supporter nummer één van Marke-Webis. “De eerste en tweede set gingen vlot, tot bij een 24-23 stand in de derde set de scheidsrechter een verkeerde beslissing nam waardoor Hasselt de set won. De laatste set was een formaliteit. Door deze zege is winst met 3-0, 3-1 of zelfs 3-2 tegen Hemiksem-Schelle voldoende om kampioen te worden zondag. En ik denk dat Hemiksem ons liever ziet kampioen spelen dan Antwerp.”

Historische zaal

“Promoveren? Nee hoor. De Liga wil de voorwaarden versoepelen om uit te breiden naar 12 ploegen. De voorwaarden naar betaalde spelers wel, maar niet naar de sporthal toe. En die voldoet niet aan de normen waardoor we zouden moeten uitwijken naar Wevelgem of Kortrijk. Maar Marke-Webis wil blijven in zijn oude vertrouwde historische zaal in Marke. Deze zaal ademt geschiedenis uit. Waarom zou je dit overboord gooien voor een stap in het onbekende? Met welke bedoeling? We wensen toch in eerste nationale te blijven. Zeker nu er een burenduel tegen Balti Kortrijk Spurs bij gaat komen. Het wordt uitkijken naar deze duels die altijd spannend zullen zijn. Zeker in onze zaal waar de ambiance altijd verzekerd is. We speelden in ’89 en ’91 al eens op het hoogste niveau. Zelfs met een Australiër. Nu hebben we allemaal streekspelers die een hechte vriendengroep vormen. We spelen tijdens topwedstrijden voor 250-300 man, en dit is echt gezellig. Hetzelfde aantal in Kortrijk en je ziet ze niet zitten. Spelen we volgend seizoen opnieuw kampioen, dan zouden we in principe moéten overgaan. Maar zover is het natuurlijk nog niet.”

“Ikzelf kwam bij Marke-Webi terecht door mijn zoon Vincent (56) die aanvankelijk voetbalde. Door vrienden van school die volleybalden kwam hij echter bij Marke-Webis terecht. Ondertussen, 45 jaar later, ben ik nog steeds paraat bij de club. Ik mis geen enkele wedstrijd, zowel thuis als op verplaatsing niet. Ik zetelde vroeger in het bestuur, ook als secretaris, maar sinds mijn 70ste levensjaar ben ik daarmee gestopt. Ik ben nu altijd nog actief aan de ingang en doe de barafrekening.”

Hechte groep

“Ik maakte heel wat niveaus mee bij de club. Van provinciale tot Liga A. Nu moeten we zowat 20 jaar in eerste nationale zitten. Dat we voor de tweede keer op een rij kunnen kampioen worden, zelfs de dubbel, dit zijn toch wel hoogdagen hé. Gelukkig dat ook volgend seizoen alle spelers blijven. Dit is een hechte groep die ook naast het veld heel goed samenhangt. Enkel Simon ‘Jimmy’ Dornez stopt. Hij is momenteel heel goed bezig. Ervaring zat natuurlijk. Jelle Nagels zal waarschijnlijk later in de wedstrijd nog inkomen na zijn blessure. We hopen natuurlijk dat we slagen in ons opzet. Dan volgt er natuurlijk een feestje. Maar in Marke wordt er altijd gefeest, winnen of verliezen. Dat is al jaren zo. Dit is een familieclub met al jaren dezelfde supporters die steeds de weg terug blijven vinden.”

“Ook mijn vrouwke zaliger was gebeten door de volleybalmicrobe. Dit was ons lang leven. Zij was er altijd thuis en soms al eens op verplaatsing. Zelf speelde ik nooit, maar dit is een heel goeie hobby”, aldus Kortrijkzaan Jozef Vermeulen.

Zondag 14 april om 17 uur, Sporthal Marke: VT Marke-Webis Wevelgem – VT Hellvoc Hemiksem-Schelle.

The post Jozef, al 45 jaar supporter, beleeft hoogdagen met Marke-Webis: “Volleybal is mijn lang leven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende

Koningin Mathilde heeft dinsdag het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) bezocht in Oostende. Daar kreeg de koningin onder meer uitleg over de negatieve effecten van klimaatverandering op zeewater. Mathilde kon ook meevaren met het onderzoeksschip Simon Stevin.
The post Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Nieuwpoort stelt zijn kandidaten voor: “Nadruk op veiligheid, mobiliteit en sociale voorzieningen”

Met een lijst van acht kandidaten, gelijk verdeeld tussen vier dames en vier heren, is Vlaams Belang vastberaden om haar stempel te drukken op de lokale politiek. “Onze lijst is rond”, zegt voorzitter en lijsttrekker Ronny Van de Voorde met zichtbare voldoening. Als voorzitter van de lokale afdeling heeft hij de verantwoordelijkheid genomen om de lijst samen te stellen.

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Ik had problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever in vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er een jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden omdat ze meteen alles toegaf aan Vives en nu maandelijks terugbetaalt. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in financiële problemen door een

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten vanavond weer samen – Van Peteghem pleit voor meer ambitie om “situatie van Vivaldi” te vermijden

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Arsenal krijgt bod van 35 miljoen voor Trossard, maar stelt dat hij niet te koop is – Feyenoord zet laatste keer in op Skov Olsen

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden. Bij HLN zit u daarvoor nog steeds op de eerste rij.

Lees meer »

Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare

Op de eerste speeldag deed VV Koekelare wat werd verwacht: winnen bij promovendus KDC Ruddervoorde: 0-3. Voor Andrès Deschodt (19) was dat het officiële debuut in een eerste elftal. De zoon van Allan, sportief manager bij tweedenationaler KM Torhout, zette bewust een stap terug.
The post Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »