Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats. 

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Een transferbom die kan ontploffen: waarom Belgische clubs 321 miljoen aan transfers verdienden maar zelf weinig uitgeven

Het Belgisch voetbal cashte nooit meer dan deze zomer (321 miljoen), maar gaf nog geen derde ervan uit. Anderlecht verkocht deze zomer voor 18 miljoen aan spelers, maar spendeerde amper 3 miljoen. Vanwaar komt de spaarzaamheid van de clubs? Op de achtergrond speelt één rechtszaak die het inkomstenmodel van de Jupiler Pro League zwaar onder druk kan zetten.

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »