Dode en gewonden bij ongeval met kabelbaan in Turkije

Bij een ongeval met een kabelbaan in het Turkse Antalya is vrijdag één persoon om het leven gekomen. Zeven anderen zijn gewond geraakt. Er zouden ook nog zo’n 80 mensen vastzitten. Nadat een pijler van de kabelbaan was ingestort, is een cabine in bergachtig gebied neergestort, meldt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, op X. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »