Dames van HBC Izegem willen plek in top vijf bemachtigen

Momenteel staan de dames op een zevende plaats, maar er resteren nog drie wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen waarin er nog wat punten te rapen vallen. De ambitie blijft, net zoals in het begin van het seizoen om de top vijf te halen.

“Over het algemeen zijn we enigszins tevreden met hoe ons seizoen verloopt. Op dit moment bevinden we ons op de zevende plaats in de competitie, met slechts één punt achterstand op HBC Evergem”, opent de 19-jarige rechteropbouwer Femke Tack uit Izegem. “Gezien de wat moeilijkere start van het seizoen, mogen we best tevreden zijn met deze plaats. Door afwezigheden hebben we niet altijd op ons sterkst kunnen spelen, waardoor we enkele matchen verloren die gewonnen konden worden. Niettemin zien we hierin ook een positieve kant, aangezien deze situaties jonge speelsters de kans geven om ervaring op te doen in tweede nationaal.”

Waterloo ASH

“Aanvankelijk streefden we naar een positie in de top vijf van het klassement, maar op dit moment bevinden we ons op de zevende plaats. Desondanks blijft onze ambitie hoog, gezien het feit dat we nog minstens drie tot vier wedstrijden voor de boeg hebben waarin we kunnen en moeten presteren tegen drie teams die onder ons staan in het klassement.” De eerstvolgende tegenstander is Waterloo ASH. Op dit moment bevindt Waterloo ASH zich op de twaalfde, oftewel de laatste plaats in het klassement, met slechts 2 punten.

“We hebben nog minstens drie tot vier wedstrijden voor de boeg”

“Op basis van deze rangschikking lijkt het op papier dat we deze wedstrijd makkelijk zouden moeten winnen. Echter, enkele weken geleden stonden we ook voor een vergelijkbare situatie toen we moesten spelen tegen de voorlaatste in de competitie, maar die wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat Waterloo ASH nieuw is in tweede nationale sinds dit seizoen, wat betekent dat we slechts één keer tegen hen hebben gespeeld, waardoor we de ploeg niet zo goed kennen. In de eerste ontmoeting, thuis gespeeld, wisten we Waterloo ASH te verslaan met een overtuigende score van 29-15.” (RV)

Zondag 21 april om 18 uur: Waterloo ASH – Filou Handbalclub Izegem

The post Dames van HBC Izegem willen plek in top vijf bemachtigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Doen nieuwe details over bedrog de bom ontploffen tussen Felipe en Letizia? “De koning kan haar niet meer uitstaan”

Staat het huwelijk van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) op springen? In de Spaanse pers duiken steeds meer geruchten op dat het koppel op een scheiding afstevent, na overspel van Letizia. “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben een geheime regeling over de kinderen,” klinkt het. Zeker nu haar vermeende minnaar weer van zich laat horen en

Lees meer »