Zonnig weekend in het verschiet: zaterdag tot 23 graden

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Belfius krabbelt terug met klimaatdoelstellingen

Belfius heeft begin dit jaar beslist om zich terug te trekken uit het Science Based Targets Initiative (SBTi), een milieucertificeringsproces. Dat schrijft Le Soir maandag. Dat initiatief is een wereldwijde referentie voor bedrijven die de klimaatdoelen willen naleven die in 2015 op de top in Parijs werden afgesloten.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op E40 in Beernem

De Brugse politierechtbank heeft een Britse twintiger veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor een dodelijk verkeersongeval. Een dertiger uit Zedelgem kreeg twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Bij het ongeval tijdens een straatrace op de E40 in Beernem kwam een passagier van de Brit om het leven.
The post Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op

Lees meer »

“Ik was me zo aan het concentreren dat het mij was ontgaan”: Fien schrijft geschiedenis met recordscore in ‘Blokken’

Ze speelt zo snel dat je de blokjes amper ziet vallen en zelfs Ben Crabbé wist niet wat hij zag. Kandidaat Fien Amant (26) vestigde dinsdag een waanzinnig record in ‘Blokken’ door in de tweede ronde maar liefst 600 punten te scoren. Wij spraken met de Aalsterse quizzer, die opvallend nuchter blijft bij haar prestatie. Ze blikt ook vooruit op

Lees meer »

Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.
The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »