Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf krijgt celstraf met uitstel omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde

De zaakvoerder van een koerierdienst uit Gistel heeft voor de Brugse rechtbank vijftien maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en looninbreuken. S.V. (46) riskeerde ook een beroepsverbod, maar daar ging de rechtbank niet op in.

Sinds 2020 stelde S.V. (46) liefst 53 werknemers in het zwart te werk. Van zeventien koeriers betaalde de Gistelnaar ook het loon niet correct uit. Daarnaast kregen 29 slachtoffers hun feestdagen niet correct uitbetaald, terwijl 31 koeriers hun overuren niet uitbetaald kregen. In totaal betaalde hij 51.270 euro aan lonen niet uit.

V. werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten. “Hij is werkelijk met niets in orde”, foeterde arbeidsauditeur Evi De Clercq. “Er komen voortdurend klachten binnen bij de inspectie. Als hij niet in staat is om een bedrijf te leiden, dan moet hij ermee stoppen”. Naast een jaar cel met uitstel vroeg ze ook een beroepsverbod en de verbeurdverklaring van de niet-uitbetaalde lonen.

Failliet

S.V. en zijn bedrijf zijn intussen failliet. Volgens de verdediging vielen de looninbreuken enkel aan de vennootschap te verwijten. “Mijn cliënt had ook heel wat problemen met zijn personeel”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “Hij ontving vaak klachten over pakketten die niet werden afgeleverd.”

V. kreeg uiteindelijk vijftien maanden celstraf met uitstel. Een beroepsverbod kreeg hij niet. De niet-uitbetaalde lonen werden verbeurd verklaard. (AFr)

The post Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf krijgt celstraf met uitstel omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »