VS houden met vliegdekschip oefeningen met Zuid-Korea en Japan

De zeestrijdkrachten van de Verenigde Staten hebben gezamenlijke manoeuvres met de marine van Zuid-Korea en die van Japan gehouden om Noord-Korea af te schrikken. De tweedaagse oefening met deelname van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt en torpedoboten van de drie landen vond donderdag en vrijdag in internationale wateren ten zuiden van het Koreaanse schiereiland plaats, zo deelde de Zuid-Koreaanse marine mee.

 

Meer krantenkoppen in België

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Dit is het eerste wat winnaar van 149 miljoen (EuroMillions) te horen krijgt: “Zeg het tegen niémand. Zelfs niet je kinderen”

Een landgenoot is sinds vrijdagavond 149 miljoen rijker. Wie de m/v/x is die EuroMillions won, is op dit moment nog onbekend. Wat wel vaststaat, is dat hij of zij één van de komende dagen aan tafel zal zitten met Patricia Pen (49). De Brusselse is sinds een half jaar winnaarsbegeleider bij de Nationale Loterij. Welk advies geeft zij de gelukkige

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »