Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

 

Meer krantenkoppen in België

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe aanvallen in Oekraïne – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv, meldt het Oekraïense leger. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »