Thierry (63) in zak en as nadat hond Thibby overlijdt na aanrijding: “Dit was moedwillig, hij gaf vol gas”

Thierry Ritchen uit Oostende zit in zak en as nadat Thibby, zijn Cocker Spaniël, overreden werd door een auto. Het diertje stierf in zijn armen. Thierry legde ook klacht neer bij de politie omdat hij de aanrijder ervan verdenkt moedwillig Thibby aangereden te hebben. “Hij gaf vol gas en wist dat Thibby daar rondliep”, zegt Thierry aangeslagen.

De feiten dateren van afgelopen zaterdag 6 april. Terwijl de vrouw van Thierry boodschappen deed in Bredene Shopping langs de Brugsesteenweg, maakte hij een fikse wandeling met Thibby. Thierry liep langs de vaart vlakbij. Thibby had zich op de een of andere manier losgerukt op een privéterrein, toen net op dat moment iemand met zijn wagen het terrein kwam opgereden. “Hij draaide tot op de helft van de oprit”, vertelt Thierry. “Op dat moment riep ik meteen mijn twee honden bij mij, want we hadden ook onze andere hond mee.”

“Het geschreeuw van Tibby ging door merg en been”

Thibby bevond zich op amper anderhalve meter van Thierry vandaan, toen de bestuurder van de wagen volgens Thierry vol gas zijn garage inreed. “Hij wist dat Thibby daar nog was en had niet het geduld om even te wachten tot ik zijn leiband te pakken kreeg”, legt de man uit. “Thibby kwam onder het rechtervoorwiel terecht en krijste van de pijn. Zijn geschreeuw ging door merg en been.”

In zijn armen gestorven

De man zou daarna zijn poort gesloten hebben en Thierry naar eigen zeggen vanuit het raampje toegeschreeuwd hebben dat hij zich met zijn honden op privéterrein bevond. “Dat kan wel goed zijn, maar dat geeft hem niet het recht om onze hond zomaar aan te rijden. Ik heb daarna Thibby in mijn armen genomen en ben ermee naar mijn vrouw gegaan iets verderop. Daar is hij in mijn armen gestorven”, aldus een aangeslagen Thierry.

“Ons leven staat in teken van onze hondjes. Dit is verschrikkelijk”

Thierry contacteerde meteen de politie en legde ook een verklaring af. De politie stelde een proces-verbaal op. Of de man daadwerkelijk met opzet de Cocker Spaniël heeft aangereden, zal moeten blijken uit het onderzoek. “Thibby was alles voor ons. Hij was al elf jaar en al die tijd hebben we voor hem gezorgd alsof het ons kind was. Ons leven staat in teken van onze hondjes. Dit is verschrikkelijk. Hij luisterde zo goed. Thibby heeft nooit de kans gekregen om tot bij mij te komen toen ik hem riep. Had die man maar even gewacht, enkele seconden was voldoende geweest. Nu is Thibby er niet meer”, aldus Thierry.

Klacht ingediend

Thierry liet Thibby cremeren en wil de kosten van de crematie verhalen op de bestuurder. “Daarom diende ik klacht in, maar ik wil dat die man hiervoor gestraft wordt”, is Thierry duidelijk. Voor mij is die man een moordenaar. Thibby vervangen kunnen we niet, maar we willen wel gerechtigheid.”

De politie onderzoekt de zaak. “Er werd inderdaad een proces-verbaal opgesteld en het dossier wordt vervolgens doorgestuurd naar het parket. Het zijn zij die al dan niet verder gevolg zullen geven aan de zaak”, aldus commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan.

The post Thierry (63) in zak en as nadat hond Thibby overlijdt na aanrijding: “Dit was moedwillig, hij gaf vol gas” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »

Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.
The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong

Lees meer »

Rode Duivels genadeloos uitgefloten: Vertonghen met vragende armen naar fans, boze De Bruyne stuurt ploegmaats naar binnen

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Een boze De Bruyne stuurde zijn teammaats naar binnen. De fans werden dus niet gegroet, ongeziene taferelen zijn het.

Lees meer »