Poetin drijft de spot met geplande vredesconferentie: “Het zou grappig zijn als het niet zo triest was”

De Russische president Vladimir Poetin heeft de spot gedreven met een geplande ronde van vredesbesprekingen over Oekraïne in Zwitserland. Hij waarschuwde dat Moskou geen plannen zal accepteren die gewoon worden afgedwongen en voorbijgaan aan zijn belangen. 

Meer krantenkoppen in België

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »