“Nog laatste ‘boem’ op de Batjes”: Bart trekt met pijn in het hart de stekker uit wijnwinkel Bodegon in de Marktstraat

Bart Simoens zocht, maar vond geen overnemer voor zijn wijnwinkel Bodegon in de Marktstraat en start volgende week de uitverkoop. Die loopt tot aan de Batjes. “We zijn destijds gestart met een ‘boem’ op de Batjes, nu willen we ook zo eindigen.”

Bart Simoens (66) is een geboren Izegemnaar, maar woont al ruim 30 jaar in Aalter. “Hoewel ik hier dus al een tijdje weg ben, ben ik me altijd Izegemnaar blijven voelen.” Jeanine, de moeder van Bart, runde jarenlang een gelijknamige boetiek in de Gentsetraat waar nu Lily’s Fashion is. “Zelf heb ik voor mijn werk 28 jaar lang de wereld rond gereisd. Toen ik dat reizen beu was, zocht ik iets om mijn professionele carrière af te sluiten. Dit pand hier (Marktstraat 23, red.) is mijn eigendom, maar de vorige huurder Beobank besloot te verhuizen naar de Korenmarkt. Dit kwam dus vrij en het was mijn echtgenote Linda Ossieur die op het idee kwam iets te doen met wijn. Wijn was altijd al mijn passie en ik koos ook voor een duidelijk concept. Ik wilde immers zelf rechtstreeks de wijnen inkopen en niet via invoerders werken. Daarom dat ik ook resoluut mikte op Italiaanse, Spaanse en Portugese wijn. Die kleinere wijnhuizen kon ik ook telkens zelf bezoeken. Zo kun je lekkere wijn aan betaalbare prijzen aanbieden.”

Deskundig advies

De naam Bodegon is oud-Spaans voor grote wijnkelder. “We zijn eind mei 2015, net voor de Batjes, gestart. En het was meteen een schot in de roos. Ik ben ondertussen 66 jaar en al een jaar met pensioen. Ik keek uit naar opvolgers. Er waren wel enkele kandidaten, maar die hapten uiteindelijk niet toe. Ik vroeg ook een overnameprijs, wel dat ze de stock overkochten. Je moet toch wijn hebben om te kunnen starten. Maar uiteindelijk zie ik twee hoofdredenen waarom het telkens afsprong. Bij de jongere kandidaten ervoer ik een gebrek aan kennis over wijn. De mensen kwamen hier om deskundig advies, dat moet je toch kunnen geven. De wat oudere kandidaten wilden dit in bijberoep doen. Maar een winkel huren en uitbaten voor enkele dagen per week, dat is meestal niet rendabel.” Maar de kogel is nu door de kerk. Vanaf woensdag 17 april houdt Bart uitverkoop. “Heel wat vaste klanten zijn op de hoogte en slaan nu al voorraad in. Maar de kortingen gaan pas in vanaf 17 april. Ook wie nog een geschenkbon heeft of zijn Joyn-punten wil valoriseren, doet dat best zo snel mogelijk. We zijn open tot en met het weekend van de Batjes op 14, 15 en 16 juni. Dan pakken we uit met onze bar, ik heb al wat ideetjes. Zelfs als alle wijn is uitverkocht, dan fiks ik wel iets.”

Reisje tussenin

Het pand komt opnieuw te huur. “Er zijn ook al heel wat mensen die interesse tonen in stukken uit het interieur, zoals onze hoge tafels uit teakhout. Alles wordt straks verkocht. Zelf lever ik ook nog aan horecazaken, dat blijf ik nog een tijdje verder doen.” En ondertussen leeft Bart ook toe naar de Batjes, die hij nieuw leven hielp inblazen. “We zitten daar met enkele jonge krachten die de organisatie trekken, dat zit goed. Zelf zijn we er nog even tussenuit, van 19 mei tot begin juni hadden we al een reis ingepland. Maar voor het overige blijven we open tijdens de vertrouwde openingsuren van de zaak”, besluit hij.

The post “Nog laatste ‘boem’ op de Batjes”: Bart trekt met pijn in het hart de stekker uit wijnwinkel Bodegon in de Marktstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »