LIVEBLOG RWDM – EUPEN (16u). Raakt RWDM weg van de laatste plek of worden ze door Eupen nog dieper in de miserie geduwd?

Eén van de twee matchen in de Relegation Play-Offs staat zaterdag al op de affiche. RWDM ontvangt Eupen. Beide ploegen bleven vorige week steken op een gelijkspel. Wie van de twee pakt hun eerste overwinning en wie staat er na dit weekend op de laatste plek? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Fakkeltocht voor vrede trekt door de Noorderkempen

Vandaag trekt een fakkeltocht door Wuustwezel, Gooreind, Overbroek, Kalmthout en Essen. Aan de oorlogsmonumenten onderweg vindt een kleine plechtigheid plaats. Het is een initiatief van de NSB, de Nationale Strijdersbond. Oorspronkelijk was de optocht bedoeld om eer te brengen aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Nu is het intiatief ook een wandeling voor de vrede.

Lees meer »

LIVE WORLD GRAND PRIX. Smak geld ligt klaar voor De Decker, kan hij stunten tegen wereldkampioen? “Humphries is áltijd de favoriet”

Hoogdag voor het Belgische darts. Mike De Decker (28) speelt op de World Grand Prix de finale tegen wereldkampioen Luke Humphries (29). Hij kan de tweede Belg worden die een major-toernooi wint, na Dimitri Van den Bergh. Voltrekt De Decker het sprookje van Leicester? U ontdekt het in onderstaande liveblog, en uiteraard ook op VTM2. De wedstrijd start om 21u10.

Lees meer »

Toemaatje Menen zet mee schouders onder jaarlijkse inzamelactie Voedselbanken

Het Sociaal Huis van Stad Menen, met hun voedselbank het Toemaatje, werkt dit jaar opnieuw samen met Colruyt Menen voor de jaarlijkse inzamelactie van de Voedselbanken. Deze actie, die nog tot en met 22 oktober loopt, is van onschatbare waarde voor de bestrijding van (kans)armoede in de regio. Door deel te nemen kunnen klanten van Colruyt Menen op een eenvoudige

Lees meer »

“In elk hoekje moet je Oostenrijk terugvinden”: Arthur Corbanie maakt zich op voor vierde editie Wünderbar

Het wordt stilaan vaste traditie: met de eerste koude dagen verrijst in Tielt ook de Wünderbar op Industriepark Noord. Intussen staat alweer de vierde editie in de steigers. “Elk jaar willen we spectaculairder zijn dan het jaar ervoor.”
The post “In elk hoekje moet je Oostenrijk terugvinden”: Arthur Corbanie maakt zich op voor vierde editie Wünderbar appeared first on

Lees meer »

Smullen en dansen op eetfestijn van Countryclub Nobody

Onlangs was er bij Countryclub Nobody in Ardooie het jaarlijks eetfestijn. De leden van de dansclub, hun families en vrienden, maar ook andere dansclubs waren hierbij aanwezig. In de namiddag genoten ze van een optreden van Carin Care en kon er volop gedanst worden. (foto JM)
The post Smullen en dansen op eetfestijn van Countryclub Nobody appeared first on

Lees meer »

“Denken dat we Nederland zouden volgen, was verkeerde inschatting”: politicoloog over de lage opkomst en of dat zorgen baart

Om 13 uur zijn de stembureaus waar op papier gestemd kon worden, gesloten. En dus stromen de eerste opkomstcijfers ook binnen. Die zijn beduidend lager dan verwacht en dus roepen politici volop op om te gaan stemmen waar digitaal gestemd wordt. “We dachten dat we Nederland zouden volgen, maar dat was een verkeerde inschatting”, zegt politicoloog Dave Sinardet.

Lees meer »

“We kennen het volledige verhaal niet”: ook ploegmaats verrast door niet-selectie Pidcock, breuk stilaan onafwendbaar?

Is het einde verhaal tussen Tom Pidcock (25) en Ineos-Grenadiers? De relatie vertoont al langer scheurtjes. Maar nu de Brit last-minute uit de selectie voor Lombardije werd geweerd, lijkt een vervroegde breuk onafwendbaar. “Mijn vakantie begint blijkbaar wat vroeger”, klaagde een verbouwereerde Pidcock op Instagram. Ploegmaat Hayter: “We kennen het volledige verhaal niet.”

Lees meer »

Ziekenhuis Vitaz in Sint-Niklaas organiseert rondleidingen op dienst oncologie:”Duidelijk nood aan informatie over de ziekte en de behandelingen” 

Het ziekenhuis Vitaz in Sint-Niklaas wil met rondleidingen mensen bewust maken en informeren over kanker. Tijdens de rondleiding krijgen de bezoekers ook informatie over de ziekte en ook welke signalen in en aan het lichaam ze best niet negeren. De dienst oncologie wil ook tonen hoe kankerpatiënten in het ziekenhuis behandeld worden.

Lees meer »