Krijgt gepensioneerde slager uit De Panne zwaardere straf voor slagen aan 88-jarige man?

Krijgt een 68-jarige gepensioneerde slager uit De Panne een zwaardere straf voor de slagen die hij uitdeelde aan een intussen 88-jarige man? Volgens een deskundige liep het slachtoffer tijdelijke arbeidsongeschiktheid uit. Daarom vorderde het openbaar ministerie nu twee maanden cel en 400 euro boete voor W.R.

Op 13 juli 2022 deelde R. klappen uit aan een 86-jarige man in de Keesjesdreef. “Hij wist zelfs niet dat R. hem aangevallen had”, sprak de advocaat van het slachtoffer. “Hij kon niet verkroppen dat de man passeerde aan een wandelpad naast de woning. De man heeft nog steeds last van zijn zicht uit het linkeroog door de slagen. We vragen 6.100 euro schadevergoeding.”

R. ontkende net zoals voorheen alles. “Ik heb die mens gezien en ben voor hem uitgeweken. Daar is niks gebeurd. Ik kwam van bij mijn zus, je kan het vragen. Waarom zou ik een oude mens slaan? Zo ben ik niet.”

Internering

Omdat de man zich bij elke verschijning bij de strafrechter telkens bijzonder opwond en ronduit agressieve taal uitte, bleef hij gevolgd worden door het gerecht. Eind vorig jaar ging hij weer door het lint en werd hij geïnterneerd, voor de bescherming van de maatschappij. Intussen moest W.R. zich opnieuw voor deze zaak verantwoorden en bleek dat het slachtoffer volgens een deskundige een tijdelijke arbeidsongeschiktheid opliep. Daarom verhoogde het openbaar ministerie de gevraagde straf tot twee maanden cel en 400 euro boete.

Vonnis op 10 mei. (JH)

The post Krijgt gepensioneerde slager uit De Panne zwaardere straf voor slagen aan 88-jarige man? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Barbara Sarafian wil haar autoriteit laten gelden als kotmadam: “Samenleven is niet alleen de afwas doen”

Vanaf dinsdag trekt Barbara Sarafian (56) voor tien maanden in bij een groep studenten op een kot in Gent. Audélia, Bram, Delphine, Jitse, Jasper, Lorelei en Rowan zijn klaar om zich in hét avontuur van hun studentenleven te storten in ‘Kotmadam Sarafian’. Maar bij een proper kot horen ook regeltjes, volgens de kotmadam. “Ik maak een Whatsappgroep aan, maar niet

Lees meer »

Wouter Vandeginste (51) uit Torhout met verdedigingshond geselecteerd voor BK: “Ik hoop op een podiumplaats”

Wouter Vandeginste (51) van de gelijknamige garage op de hoek van de Oostendestraat en de Noordlaan, heeft een hobby die zowat al zijn vrije tijd inpalmt. Hij neemt op hoog niveau deel aan ringwedstrijden voor verdedigingshonden en werd zopas al voor de dertiende keer geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap, wat een uitzonderlijke prestatie is.
The post Wouter Vandeginste (51)

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

“Hij werd bozer en bozer”: politieverhoren over incident tussen Joost Klein en cameravrouw op Songfestival zijn gelekt

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein miste door het incident de finale. Het onderzoek van de Zweedse openbaar ministerie naar Joost Klein is intussen afgesloten wegens

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »