KRC Genk en Cercle Brugge voeren actie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Blij dat deze grote clubs meedoen”

De spelers van KRC Genk en Cercle Brugge zullen zaterdagavond voor hun onderlinge wedstrijd op de derde speeldag in de Champions’ Play-off het veld betreden met op hun shirt de naam van een slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De actie kadert in de sensibiliseringscampagne We Zien U van Vlaams minister van Justitie & Handhaving Zuhal Demir.

“Met de campagne probeerde ik het afgelopen anderhalf jaar met verschillende acties, via verschillende kanalen, zo veel mogelijk doelgroepen aan te spreken. Doorheen de campagne merkten we dat we ondanks alle inspanningen toch meer vrouwen bereikten dan mannen. Daarom zocht ik voor dit sluitstuk van de campagne naar een actie waarmee ik veel mannen kon bereiken… en met wat kan je dat beter dan met voetbal”, legt Demir uit.

Met video op grote schermen

Naast de unieke line-up met de spelersshirts, zal voor de aftrap (om 20.45 uur) en tijdens de pauze een impactvolle video getoond worden op de grote schermen van de Cegeka Arena en op led-schermen rond het veld. Beide clubs, de Pro League en rechtenhouder DAZN zullen zich op sociale media ook uitspreken tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

“Het is belangrijk voor jongens om van andere stoere mannen te horen dat dit gedrag niet kan”

De campagne ‘We Zien U’ werd in maart 2023 opgestart om de problematiek onder de aandacht te brengen, met een speciale focus op jongeren. “Het is een grote meerwaarde dat de voetbalclubs meedoen”, onderstreept Demir. “In het voetbal worden fouten gezien en bediscussieerd. Iedereen let mee op hoe het spel gespeeld wordt. Als we met zijn allen maar een fractie daarvan op mekaar letten als mensen over de lijn gaan, dan wordt de wereld een veiligere plaats. Voor veel jongens zijn voetballers echte rolmodellen. Er zijn nog zoveel mythes in de wereld rond grensoverschrijdend gedrag. Het is belangrijk voor jongens om van andere stoere mannen te horen dat zoiets niet kan.”

The post KRC Genk en Cercle Brugge voeren actie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Blij dat deze grote clubs meedoen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »