Koen (62) zoekt overnemer voor bekende zaak La Grande Place in Roeselare: “Onze broodjes blijven enorm populair”

La Grande Place, de gekende horecazaak op de Grote Markt in Roeselare, staat over te nemen. Zaakvoerders Koen Lingier (62) en Marijke Vandewalle (65) kunnen na een rijkgevulde carrière op pensioen en zoeken momenteel naar opvolgers. “Elf jaar geleden zijn we hier gestart. We hebben de horecasector best wel onderschat, maar kunnen toch terugblikken op een erg leuke tijd.”

Al twintig jaar is La Grande Place een vaste waarde op de Grote Markt in Roeselare. Elf jaar geleden namen Koen Lingier (62) en zijn vrouw Marijke Vandewalle (65) uit Passendale de zaak over van Kris Godderis en Myriam De Guffroy. “Horeca-ervaring hadden we niet. Integendeel. We waren actief in totaal andere sectoren”, aldus Koen. Samen met zijn vrouw werkte hij onder andere in hun varkenskwekerij in Passendale, maar was hij ook actief in de kunsthandel. “Elf jaar geleden maakten we toch de stap naar de horeca. Ik dacht eerst dat het niet moeilijk zou zijn, maar we hebben het toch zwaar onderschat.”

Populaire broodjes

Toch blikken Koen en Marijke tevreden terug op de mooie jaren in La Grande Place. “We zijn begonnen met broodjes, panini’s en croques en geleidelijk aan hebben we daar gerechtjes en concepten bijgenomen. Van een broodjeszaak zijn we geëvolueerd naar een ontbijt, lunch- en koffiezaak.” Op de menukaart prijken onder andere frietjes met gehaktballen en pasta’s. “Maar we merken dat we nog steeds vooral gekend zijn voor onze broodjes.”

Ook het interieur van de zaak ziet er inmiddels anders uit dan bij de opstart. “Zo creëerden we een aparte plek voor het afhalen van bijvoorbeeld de broodjes.”

Opvolger gezocht

Het koppel klopte de voorbije jaren vele uren in La Grande Place. “De band met de stad werd groter. We waren hier vaak veertien uur per dag, zes op zeven. Mijn liefde voor koken is hier doorheen de jaren erg gegroeid. Stap per stap plaatsten we nieuwe gerechtjes op de kaart”, aldus Koen. Marijke doet het inmiddels al wat rustiger aan. Wanneer het koppel definitief de deur van La Grande Place achter hen toetrekt, is onduidelijk. “We plaatsen inmiddels een bericht online en ook ons trouw en vast cliënteel weet inmiddels dat we op zoek zijn naar overnemers. We blijven alvast open tot we de juiste opvolgers gevonden hebben.”

The post Koen (62) zoekt overnemer voor bekende zaak La Grande Place in Roeselare: “Onze broodjes blijven enorm populair” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »