Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

“Als ik me verveel, dan ga ik bakken”, zegt Younes. De 13-jarige Lauwenaar schittert binnenkort in Junior Bake Off. In het programma op Play4 toont hij zijn passie voor patisserie. “Het begon met een receptje van mijn oom.”

Ten huize Bouhriga is het de 13-jarige Younes die de plak zwaait in de keuken. Eclairs, cupcakes of een metershoge taart? Geen probleem voor het baktalent. Een talent dat de leerling Moderne Talen-Wetenschappen aan Athena Pottelberg vanaf zaterdag 20 april mag etaleren in Junior Bake-Off.

Passie voor patisserie

Sinds zijn achtste roert de jonge Younes in de potten. “Tijdens corona probeerde ik een receptje uit van een oom van mij. Een simpele cake en dat lukte wel. Zo ben ik beginnen experimenteren. Eens wat walnoot of een beetje limoen”, legt Younes het ontstaan van zijn passie voor patisserie uit.

Zijn Instagrampagina verraadt dat het experimenteren intussen resulteert in straffe creaties. Younes swipet eens door zijn foto’s. Een kersttaartje, een fruittaartje, een buffetje. Hij praat erover alsof hij ze moeiteloos in elkaar flanst. “Ik vind het gewoon echt leuk. Als ik me verveel, dan ga ik gewoon bakken”, zegt hij. Er zijn dan ook weinig momenten dat Younes niet aan het fornuis te vinden is, of hij moet in zijn zelf aangelegde moestuin staan. “Het zijn gewoon twee plekken waar ik tot rust kan komen. Dat is soms nodig met mijn twee jongere zusjes Yamina en Safiya”, grijnst de jonge chef-kok.

“Ik vind het gewoon echt leuk. Als ik me verveel, dan ga ik gewoon bakken”

Die rust zal wellicht ver zoek geweest zijn in de baktent. “Dat viel eigenlijk wel goed mee. Waarom stressen?”, zegt de immer kalme Younes. “Er was wel wat tijdsdruk, maar uiteindelijk gaat het er vooral om de leuke sfeer. De juryleden vielen ook heel goed mee. Van Regula had ik wat schrik, maar ze was eigenlijk heel tof. Met Dominique kon ik als West-Vlaming wel lachen. En de mopjes van Jeroom? Die neem je er gewoon bij. Al is dat niet evident als de tijd tikt.”

Twix en limoentaart

Dat Younes geselecteerd werd, had hij niet verwacht. Zijn filmpje overtuigde het productiehuis, daarna maakte hij indruk met zijn taart en ‘koekje’. “Als koekje maakte ik een Twix na. Ik bakte ook een limoentaart met aardbei en vanille. Daarop had ik Legopopjes gezet: die stelden de juryleden en Jeroom voor die de beker aan mij gaven. Ik hou er wel van om mijn creativiteit te gebruiken.”

Genoeg om het tot winnaar te schoppen? Vanaf zaterdag 20 april kun je het zes weken lang volgen op Play4 en op GoPlay. Zo lonkt het BV-schap. “Ik vond het alleszins een leuk avontuur. De volwassen Bake-Off zou ik sowieso ook graag doen”, klinkt het. En een carrière als patissier? “Er mijn beroep van maken? Neen, maar misschien ooit wel een cafeetje openhouden waar mensen iets kunnen komen eten. Of een kookboek. Dat lijkt me ook wel iets.” (JDW)

The post Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof zijn honderden bestormers van Capitool ten onrechte aangeklaagd voor ‘belemmering’

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld in het voordeel van de voormalige politieagent Joseph Fischer, die betrokken was bij de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Volgens het Hof hebben federale aanklagers honderden bestormers van het Capitool ten onrechte aangeklaagd voor obstructie of ‘belemmering’. Volgens het Openbaar Ministerie zal het oordeel de straffen van de bestormers niet ongedaan maken,

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »