Harelbeke krijgt pop-up zomerbar aan de Vrijdomkaai: “Opening voorzien op 21 juni”

De kogel is door de kerk: Stad Harelbeke gaf de toelating voor een zomerbar aan de Vrijdomkaai: ‘De Lounge, To Relax And Watch The Boatjes’. Initiatiefnemers Laurens en Kristof lichten een tipje van de sluier. “De bar gaat open op 21 juni.”

De zomerbar komt langs de Vrijdomkaai onder de bomen en langs de Leie schuin tegenover de wijnbar VeVino. De bijtitel van De Lounge luidt ‘To Relax And Watch The Boatjes’. “Ik houd nogal van een subtiele woordspeling nu en dan”, verklapt Kristof. “Onze bieren komen van de tap, die buiten zal staan aan de 10 meter lange bar waar je kan zitten. Er komt ook een houten vloer”, aldus Laurens. “We hebben ook aan verse hapjes en tapas gedacht en die zullen kunnen gegeten worden in een exclusieve luxecontainer aan het terras”, zegt Kristof. “Het terras is 350 m² groot en telt 150 plaatsen. We zijn ook van plan om enkele leuke activiteiten te organiseren en er komt ook een springkasteel.”

De bar opent op 21 juni en sluit op 8 september.

The post Harelbeke krijgt pop-up zomerbar aan de Vrijdomkaai: “Opening voorzien op 21 juni” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »