Gescheiden van tafel en bed, toch lijkt grootste vijandigheid tussen Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofía voorbij

Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’, klinkt het bij Spaanse royaltyexperts. “Ze had alle redenen om te scheiden, maar bleef hem toch trouw.” 

Meer krantenkoppen in België

Federale onderhandelaars maken doorstart: Prévot om 10u15 op audiëntie bij koning – Vlaams formateur Diependaele start met eerste gesprekken over ‘landingsnota’

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »

Annelien Coorevits deelt voor het eerst details over relatie: “We wonen nog niet samen uit angst dat het weer fout zou lopen”

Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) woont nog niet samen met haar nieuwe vriend Frederik Verfaillie. En dat is heel bewust. Dat vertelt ze in haar podcast ‘De zussen Coorevits’. Na haar scheiding van voormalig topvoetballer Olivier Deschacht (43) stelt ze die beslissing uit. “Puur uit angst dat het weer verkeerd zou lopen”, klinkt het.

Lees meer »

Jef Vermassen na nieuw drama bij zeventigplussers: “Die generatie heeft moeite met praten”

Bij een familiaal drama in Roeselare zijn afgelopen weekend een man en zijn vrouw, beiden zeventigers, om het leven gekomen. De laatste jaren lijken dergelijke feiten alleen maar toe te nemen. Dat merkt ook Vlaanderens bekendste assisenpleiter Jef Vermassen. “Die mensen zijn van een generatie waarin spreken over emoties moeilijk ligt”, zegt Vermassen, die bovendien pleit voor een update van

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »