Fietsers- en voetgangersbrug in Menen klaar voor gebruik in voorjaar 2025

Eindelijk nog wat vooruitgang in de bruggendossiers in Menen. Toch wat de fietsers- en voetgangersbrug betreft. De eerste onderdelen worden gemonteerd. Na de zomer wordt ook het middendeel ingevaren. Voor de andere twee bruggen is het nog iets langer afwachten.

Een veiligere en vlottere verbinding voor de zwakke weggebruikers tussen de Barakken en het centrum van Menen. Daar moet de fietsers- en voetgangersbrug voor zorgen. De werken op de oevers zijn al een tijd aan de gang, maar nu gaat een nieuwe fase in. De nacht van 11 op 12 april komen de eerste onderdelen toe in Menen.

Middenstuk per schip

Het gaat om pijlers en stalen brugdelen die er hun plaats zullen krijgen. Op 23 april volgt dan de montage op de rechteroever, nog later volgt de linkeroever. “Na de zomervakantie zal het middenstuk per schip worden ingevaren. Dat wordt wellicht het spectaculairst, maar sowieso is deze nieuwe fase al een mijlpaal”, zegt woordvoerder Geert Weymeis.

De metalen S-brug wordt momenteel nog voorbereid in het atelier van de staalbouwer in Hamont-Achel om dan voor assemblage naar Menen te brengen. Eens geïnstalleerd moet de brug nog helemaal afgewerkt worden. “Bedoeling is om de brug in het voorjaar van 2025 in gebruik te nemen”, aldus Weymeis.

Eerste van drie bruggen

Het zou de eerste van de drie geplande bruggen zijn die dan af zijn. Ook de centrumbrug in de Rijselstraat zal worden vervangen in het kader van het Seine-Scheldeproject dat het moet mogelijk maken hogere containerschepen te laten passeren. Daar is het nog even afwachten. “De vergunning is afgeleverd, maar het is nu de beroepsprocedure afwachten.”

Het duurt alvast een tijd. De werf van de eeuw neigt stilaan naar de werf van een eeuw. Bedoeling is nu om klaar te zijn tegen eind 2026. “Wij hopen ook dat we zo snel mogelijk kunnen doordoen. Eens de vergunning definitief is, kunnen we aanbesteden en starten met de sloopwerken, die ook in die vergunning vervat zitten.”

Voor de brug tussen Lauwe en Wevelgem is het meest gunstige scenario dat de werken er kunnen starten in de tweede helft van 2025. “De omgevingsvergunning wordt nog dit jaar aangevraagd, daarna volgt de aanbestedingsprocedure”, weet Weymeis. Die werken zullen 2,5 jaar duren.

The post Fietsers- en voetgangersbrug in Menen klaar voor gebruik in voorjaar 2025 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een Echte Job’

De opnames voor het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Een Echte Job’ zijn gestart. Manu Van Acker uit Oostende volgt momenteel, samen met Ruth Beeckmans, Helmut Lotti, Zita Wauters en Tine Embrechts een pittige stoomcursus verpleegkunde om nadien hun eerste stappen in de zorgsector te zetten.
The post Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een

Lees meer »

Hoe een tripje naar een Thais restaurant zorgde voor het wereldwijde succes van ‘The Masked Singer’

Vrijdag start op VTM het langverwachte vierde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al drie seizoenen is het programma met gemaskerde BV’s een kijkcijferkanon voor VTM, maar ook wereldwijd is het van oorsprong Zuid-Koreaanse format een gigantisch succes. Hoe werd deze ‘bizarre’ wedstrijd zo’n tv-hit? Wij nemen we de ontstaansgeschiedenis onder de loep. Het toeval én een Thais restaurant in LA

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »