Duitse tieners opgepakt die aanslag planden op agenten en kerken, onderzoek loopt nog

In Duitsland heeft de politie 3 tieners opgepakt. Ze worden ervan verdacht een aanslag voor te bereiden in Noordrijn-Westfalen. Volgens de politie wilden de tieners in naam van de Islamitische Staat politieagenten, bars en kerken aanvallen. 

Meer krantenkoppen in België

Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden”

Lo-Reninge moest het zonder gemeenteraadsverkiezingen stellen. Nu zijn de schepenposten en bevoegdheden verdeeld in het college van de nieuwe burgemeester Lieve Castryck. De volgorde werd bepaald volgens het aantal voorkeurstemmen in 2018.
The post Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij duwt NAVO naar rechtstreeks conflict met ons”: Moskou noemt plan van Zelensky “bloederig kwijl op lippen van moordlustige neonazi”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in het parlement in Kiev zijn plan voor ‘een overwinning op Rusland’ gepresenteerd. Het is volgens hem fundamenteel dat Oekraïne zo snel mogelijk een uitnodiging krijgt om lid te worden van de NAVO. In een reactie beschuldigt Moskou Zelensky ervan de NAVO in een rechtstreeks conflict met Rusland te duwen. “Dit is geen plan,

Lees meer »

Ontbijt bij Hasseltse burgemeester Steven Vandeput: “Vandaag circuleren 101 scenario’s door mijn hoofd”

Voor duizenden lokale politici is het vandaag de dag waarop het moet gebeuren. Ook voor de Hasseltse burgemeester die zijn eerste ambtstermijn graag wil verlengen in ‘t Scheep. Politieke analisten voorspellen geen grote aardverschuivingen in de Limburgse hoofdstad en door samen met Open Vld naar de kiezer te stappen, lijkt Steven Vandeput de beste kaarten in handen te hebben.

Lees meer »

Spookrijdster Jana D. (25) sprak wartaal na fataal ongeval: “De letters en cijfers hebben me opgedragen om op dat voertuig te rijden”

“Hoelang dit allemaal ging duren”, vroeg Jana D. (25) aan de agenten die haar bloedend en blootsvoets vonden naast de autowrakken. Dat was enkele uren nadat ze spookrijdend een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A19 in Ieper. De twintiger verscheen vrijdag voor de raadkamer, maar de zitting werd uitgesteld vanwege een cruciale vraag: was haar dodelijke rit het gevolg van

Lees meer »