Brugse politie reageert verrast na klacht vermeend racisme van PAOK-fans: “We fronsen de wenkbrauwen, beelden van supporters spreken voor zich”

De Brugse politie reageert verrast op de klacht van de Griekse PAOK-fans na de Europese match tegen Club Brugge van afgelopen donderdagavond. De supporters beschuldigen de politie van racistisch geweld, al is daar volgens de Brugse politie absoluut geen sprake van. De gemoederen liepen vlak voor en na de match inderdaad op, maar is niemand geviseerd. “De beelden spreken voor zich”, zegt perswoordvoerster Lien Depoorter.

 

Meer krantenkoppen in België

“Voelde het leven uit mij geknepen worden”: broers veroordeeld na vechtpartij met agenten aan stripclub in Harelbeke

“De ergste interventie in mijn 12-jarige loopbaan.” Een agent van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk) liet op de rechtbank in Kortrijk weinig aan de verbeelding over hoe hij zich bijna 2 jaar na een fout gelopen interventie aan striptease lounge Secrets Club in Harelbeke nog voelt. Een 41-jarige man uit Harelbeke kreeg daarvoor nu een celstraf van 2 jaar, waarvan de

Lees meer »

In de Bruges Duck Store vind je duizenden badeendjes: “Royals, celebrities, we hebben het allemaal”

Op de hoek van de Noordzandstraat en de Giststraat in Brugge openden Katrien Goegebeur en Johnny Eecloo de Bruges Duck Store. Zoals de naam doet vermoeden, vind je er vooral eendjes terug. Duizenden eendjes zelfs, weliswaar badeendjes.
The post In de Bruges Duck Store vind je duizenden badeendjes: “Royals, celebrities, we hebben het allemaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven West-Vlaamse basketsters in selectie van Belgian Cats voor wedstrijden tegen Litouwen en Polen in EK-kwalificatie

Bondscoach Rachid Meziane heeft dinsdag een vijftienkoppige selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats, op 7 november (in het Sportpaleis) tegen Litouwen en op 10 november in Polen.
The post Zeven West-Vlaamse basketsters in selectie van Belgian Cats voor wedstrijden tegen Litouwen en Polen in EK-kwalificatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu en Macron clashen: “Israël is helemaal niet opgericht door de VN”

In de Zuid-Libanese plaats Qana is een gezondheidscentrum geraakt bij Israëlische luchtaanvallen. Het dodental wordt geschat op tien mensen, maar dat aantal kan nog oplopen. Ongeveer vijftien mensen zouden gewond zijn geraakt. Intussen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron nadat die gezegd had dat Israël “opgericht is door de Verenigde Naties”. Volg alle

Lees meer »

Tips om lange wachttijden (en wachtrijen) bij de autokeuring te vermijden

Nieuwslezer Chaima Saysay ergert zich aan de lange wachttijden en wachtrijen bij de autokeuring. Dat vertelt ze in de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het Radio2-consumentenprogamma ‘WinWin’. Volgens Raph Verbruggen, gedelegeerd bestuurder bij GOCA (het expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijzen) is het aantal klachten hierover sinds enkele maanden drastisch gedaald. Hij deelt 4 tips om

Lees meer »

Vlaams Belang is nergens incontournable

Dat kiezers niet op dezelfde manier stemmen voor nationale als voor lokale verkiezingen, blijkt nu ook uit de score voor Vlaams Belang in onze provincie. Vooraf was het uitkijken of er ergens scheurtjes in het cordon sanitaire zouden komen, maar dat blijkt nergens het geval.
The post Vlaams Belang is nergens incontournable appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt skiën weer sport voor rijken nu skipistes wegens klimaatopwarming sluiten?

Deze week maakten twee skigebieden in de Franse Alpen bekend dat ze het komende winterseizoen geen skiërs meer ontvangen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat ze geen sneeuwzekerheid kunnen bieden. Hoe kunnen traditionele ski-oorden, waar de economie zonder het wintertoerisme implodeert, het hoofd boven het (smelt)water houden? En welke alternatieven zijn er voor de skifanaten? “De sneeuwgrens stijgt sneller dan verwacht,

Lees meer »

“Mijn placenta bleek zwartgeblakerd”: Emily (11) sterft aan kanker omdat haar mama bloemist was: hoe gevaarlijk is een bosje bloemen?

“Een slecht lotje”, zeiden de dokters toen Emily op haar elfde overleed aan leukemie. Maar ondertussen weet haar mama beter. “Mijn dochter is ziek geworden doordat ik tijdens de zwangerschap langdurig ben blootgesteld aan pesticides op snijbloemen”, vertelt Laure Marivain. Welke risico’s lopen bloemisten? En hoe ongezond is een bosje bloemen op je keukentafel?

Lees meer »