Brandweer verzaagt zware afgekraakte tak van boom die op fietspad dreigde te vallen

De brandweer van De Panne moest donderdagavond een stuk boom verzagen omdat een zware tak op het fietspad dreigde te vallen.

Rond 19 uur kwam een melding binnen van een potentieel gevaarlijke situatie op de Veurnestraat in De Panne. Een grote tak of stuk boom bleek er afgekraakt te zijn op enkele meters hoogte. De boomtak kraakte of en leunde op een andere boom. Het dreigde naar beneden te komen en op het fietspad te eindigen. Daarom kwam de brandweer ter plaatse om alles te verzagen zodat de veiligheid niet in het gedrang kwam. (JH)

The post Brandweer verzaagt zware afgekraakte tak van boom die op fietspad dreigde te vallen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Twintigtal buurtbewoners opvangen in Plopsahotel na gaslek in straat

In Adinkerke ontstond maandag in de vooravond een gaslek op straat aan een woning vlakbij Plopsaland. Een twintigtal bewoners uit de straat werden geëvacueerd en ondergebracht in het Plopsahotel. “Het huis waar het gaslek ontstond is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin met twee kinderen kan tijdelijk ook in het Plopsahotel terecht”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan B).
The post

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »