Beroepsoplichter (71) laat spoor van vernieling na: “Vrouw speelde 102.000 euro kwijt nadat hij zich als eenzame schipper voordeed”

Een 71-jarige beroepsoplichter uit Nieuwpoort blijft maar een spoor van vernieling trekken en een hoop slachtoffers achterlaten. Michel D. moet zich voor vijf feiten ineens verantwoorden, waaronder driemaal vriendschapsfraude. “Hij liet een vrouw geloven dat hij een eenzame schipper was die geld nodig had waarna zij hem liefst 102.023 euro betaalde”, sprak de procureur.

Dat Michel D., die voorheen in Nieuwpoort verbleef maar tegenwoordig spoorloos is, een beroepsoplichter is, staat buiten twijfel. De 71-jarige man heeft een strafblad met liefst 32 veroordelingen, waaronder zes voor oplichting. De man maakt dan ook aan de lopende band slachtoffers, die hij vaak met grote financiële putten achter laat.

“Help eenzame schipper”

Drie van de vijf feiten nu gaat over vriendschapsfraude. “Ik leerde hem kennen op een datingsite tijdens corona”, sprak een vrouw uit Leuven. “Hij zei dat hij in de problemen zat en wat geld nodig had waarna hij weer een goed leven kon leiden. Ik schreef goedgelovig 4.450 euro over, maar hoorde hem nadien niet meer.”

Ook een vrouw uit Sint-Jans-Molenbeek en Beveren werd slachtoffer. “Bij die laatste vrouw deed hij zich voor als Louis M. op Facebook”, schetste de procureur.

Hij vertelde haar een verhaaltje over een eenzame schipper op een boot die haar hulp nodig had om zijn waardevolle goederen vrij te krijgen. Helaas geloofde de vrouw zijn praatjes en schreef liefst 102.023 euro over.” De beschaamde vrouw stelde zich evenwel geen burgerlijke partij.

Porsche Panamera

Twee andere slachtoffers deden dat wél. “Ik verkocht hem een Porsche Panamera voor 28.000 euro”, zegt een autohandelaar uit Nieuwpoort. “Hij betaalde 18.000 euro en zou de rest in twee maanden tijd afbetalen, maar hij verdween met de noorderzon. De Porsche zelf liet hij blijkbaar al overbrengen naar Portugal. Ik vind het niet normaal dat zo iemand hier nog vrij mag rondlopen.”

Een verhuurfirma verhuurde dan weer een bestelwagen met materiaal aan D., maar die verdween ermee. Pas maanden later kon de bestelwagen met hulp van de politie teruggevonden worden. De firma vraagt nu 18.137 euro terug. “D. is een man met een zwaar strafblad en een gewoonte-oplichter”, sprak de procureur. “Hij heeft al 32 veroordelingen. We vragen voor hem twee jaar cel en 1.200 euro.”

Vonnis op 10 mei. (JH)

The post Beroepsoplichter (71) laat spoor van vernieling na: “Vrouw speelde 102.000 euro kwijt nadat hij zich als eenzame schipper voordeed” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »