VKSO Zerkegem start met B-ploeg

Wim Feys is een graag geziene voorzitter. Als hij in de kantine vertoeft komt iedereen hem groeten en krijgt een vriendelijk woord. Als bedrijfsmanager houdt hij er evenwel een stipt uurrooster op na. Wie met hem binnen de vereniging een afspraak boekt wordt verondersteld op tijd aanwezig te zijn.

Met grote tevredenheid geniet Wim Feys van de evolutie van zijn eerste ploeg. De recente nederlaag tegen HOO Oedelem heeft hij al verteerd. “Voetbal is emotie. Net tegen zijn ex-ploeg moest onze T1 Lorenzo Frickelo in het zand bijten. Dat hoort erbij. Op drie speeldagen van het einde prijken we op positie zes. Dat is een schitterende prestatie, toch? De jeugd mag nog grandioze resultaten neerzetten, wie mij op maandag bij de bakker ontmoet, zal vragen hoeveel de eerste ploeg heeft gespeeld. Het vlaggenschip blijft het uithangbord maar zonder jeugd heb je geen vlaggenschip. Bij Zerkegem beschikken we over hoopgevende aflossing van de wacht en we koesteren ieder spelend lid”, vertelt hij.

“We draaien mee in de subtop van derde provinciale en mogen bogen op een sterke lichting jeugd geboren in 2005 en 2006. Sommigen zullen ongetwijfeld meetrainen met ons A-team, anderen zullen net dat tikje tekort komen. Daarom houden we een B-ploeg boven de doopvont. De jongeren blijven toestromen. We zullen trouwens ook een damesploeg in het leven roepen. Dit kampioenschap hebben we twee ploegen beloften en een team in de lichting U21. De tijd is rijp om daar een sportief stuk aan te breien.”

Verdienstelijke T1

Jan Rammant werd uitgekozen als T1 van VKSO Zerkegem B. Momenteel is hij aan zijn vierde seizoen bezig als coach van de lichting U21 bij KSV Jabbeke. “In Zerkegem krijg ik de mogelijkheid om een leuke uitdaging aan te gaan. Het is voor het eerst dat ik verantwoordelijkheid krijg in klimmen en dalen, ik ben er klaar voor.” (JPV)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: KVC Wingene – VKSO Zerkegem.

The post VKSO Zerkegem start met B-ploeg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »