Verkeer aan bruggen op Eilandje in Antwerpen wordt beter geregeld: “Minder files door openstaande bruggen”

Vanaf september zullen de bruggen in de stadshaven van Antwerpen, aan het Eilandje, minder vaak omhoog staan als er druk verkeer is in de stad. Het verkeer zal in het oog worden gehouden door de stadshavendienst en niet langer door het havenbedrijf. Die dienst heeft een beter zicht op de drukte in de stad en de gebruikers van de dokken. Dat moet zorgen voor een vlottere verkeersafwikkeling. 

Meer krantenkoppen in België

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »