Vader van Tom Waes wandelt op z’n 84ste naar Compostella: “Z’n doorzettingsvermogen heeft Tom van mij”

Doorzettingsvermogen zit in de genen, zo blijkt. Wim Waes is 84, maar smeert de benen in voor een bedevaartswandeling naar het Spaanse Santiago de Compostella. Dat zijn bekende zoon een eind meewandelt, noemt hij een klein mirakel. “We zien elkaar weinig, ik maak me best zorgen over zijn werkritme.” 

Meer krantenkoppen in België

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

Ronny en Frieda vieren hun gouden bruiloft

Ronny Puttevils (74) en Frieda Schotsmans (71) mochten onlangs op het sttadhuis langskomen voor de viering van hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel werd er in de bloemetjes gezet en kreeg enkele geschenken overhandigd. Hun heuglijke dag vond plaats op 23 augustus 1974. Ronny werkte als automechanicien en zij als bediende. Het koppel kreeg twee kinderen
The post Ronny en

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Twee doden bij aanslag op Westelijke Jordaanoever

Minstens 2 Israëli’s zijn gedood bij een vermoedelijke Palestijnse aanval op de Westelijke Jordaanoever. De slachtoffers zouden omgekomen zijn toen aanvallers het vuur openden op een voertuig nabij Tarkumija. Volgens de Israëlische reddingsdienst Zaka gaat het om 2 mensen van rond de 30 jaar.

Lees meer »

“Aan de bal is Anderlecht huilen met de pet op”: voor Marc Degryse is het “een raadsel” hoe paars-wit 11 op 15 haalde

Anderlecht mocht uitermate tevreden zijn met een 0-0-gelijkspelletje op het veld van Union. Dat zag ook onze analist Marc Degryse, die zich vragen stelt bij de aanpak van Riemer. “Dreyer is bezig aan een zwakke seizoensstart, maar heeft dat niet te maken met de opstelling?” Voorts heeft Union Degryse “aangenaam verrast” en genoot onze analist van Skov Olsen. “Hij is

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Een alom geliefd nethoofd of toch ‘een toxische leider’: wie is Lotte Vermeir, wier ontslag de VRT in twee kampen splijt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »