Seppe (25) en Niels (24) wagen kans in Blind Gekocht: “We hebben allebei twee linkerhanden”

Seppe en Niels besloten om, na twee jaar tevergeefs gezocht te hebben naar een geschikte woning, deel te nemen aan het Play4-programma ‘Blind gekocht’. Het koppel woonde eerst nog in een kangoeroewoning met de grootmoeder van Seppe, Mia Allegaert (85) in Beveren-Leie, maar de tijd was aangebroken voor een ‘eigen’ huis. Presentator Jani Kazaltzis en zijn team van experten kregen de lastige taak om Niels en Seppes droomwoning te vinden.

Seppe Naert (25) uit Harelbeke geeft les in het SBZ Stasegem en maakt al meer dan tien jaar deel uit van het muziekgezelschap Arte del Sueño uit Harelbeke. Niels Planckaert (24), afkomstig uit Vichte, doctoreert aan de Universiteit Gent in Taalkunde (ontwikkeling van jonge kindjes die meertalig onderwijs volgen).

“We zijn trouwe kijkers en dachten: we schrijven ons in… je weet nooit”

Niels heeft een eigen toneelgroep Compagnie Foert waar hij met een 15-tal jongeren samen toneel maakt. Het jonge koppel is 5 jaar samen en wil een eigen stek, hun eigen nest, een huis met jawel – een toneelruimte. “We zijn beiden veel bezig met toneel en musicals. Het lijkt ons leuk om een ruimte te hebben waar we samen met onze vrienden toneel kunnen maken. Andere wensen zijn drie slaapkamers voor de toekomstige gezinsuitbreiding en een tuin”, vertelt Seppe. Hiervoor hebben de heren een budget van 310.000 euro.

Liefst Heule

Niels: “Seppe heeft een grotere band met Heule dan ik. Ik wil dicht bij Kortrijk wonen. Heule is leuk, er heerst nog een dorpsgevoel, al is het dicht bij Kortrijk-centrum. Buiten de stad heb je ook meer kans op een tuin.”

“Ik heb in Heule vrienden wonen en ga soms eens iets drinken op Heuleplaats of smijt eens een beentje in café Den Hert”, zegt ook Seppe. “Je voelt dat Heule leeft, in tegenstelling tot Beveren-Leie. We willen terug naar een plek met meer leven in de brouwerij. We hebben ook Bissegem en Kortrijk opgegeven, maar eigenlijk wilden we Heule het liefst”, zegt Seppe.

In het tv-team zit presentator Jani Kazaltzis (44), een vastgoedmakelaar Kinga Kantorska en twee nieuwe interieurexperten. Na vijf maanden kreeg het koppel te horen dat ze een huis hadden gekocht. “We mochten dit pand eenmaal bezichtigen. Dit enkel langs de binnenzijde, want we gingen geblinddoekt naar binnen. We hebben nog geen weet in welke gemeente het pand staat. Best spannend!

“Je voelt dat Heule leeft, in tegenstelling tot Beveren-Leie. We willen terug naar een plek met meer leven in de brouwerij. We hebben ook Bissegem en Kortrijk opgegeven, maar eigenlijk wilden we Heule het liefst”

Ondertussen mochten we een lijst opmaken met onze wensen, maar de experten kiezen en bepalen alles. Voor het interieur maakten we een moodboard met onze voorkeuren. Na deze voorstelling was het maanden wachten op de verhuisdatum. Pas bij het betreden van onze nieuwe woning wisten we waar we zouden wonen”, vertellen Seppe en Niels. Niels en Seppe mogen niets verklappen en houden hun lippen stevig op elkaar. Elk woord is hier overwogen.

“Het zwijgen was leuk en viel best mee. Vrienden en kennissen sturen nu nog huizen door, daar ze denken dat we nog op zoek zijn. We bedenken dan smoezen als het is mooi, maar toch niet voor ons of ik zag die trap in de living en dat trekt op niets (lacht). Nu is zo’n geheim hebben wel lastig, hoor. Gelukkig hadden we elk twee vrienden bij wie we even konden ventileren als we het even moeilijk kregen.”

Seppe en Niels doen mee aan Blind gekocht. © Kurt De Schuytener

Zenuwslopend

Voor Seppe en Niels waren het tien spannende maanden. “De programmamakers kwam een vijftal maal langs. Op zo’n moment besef je wel dat je een belangrijke beslissing aan het nemen bent.” Seppe bleef er nog rustig onder, maar bij Niels was er meer stress.” “Tja, je moet je gerief inpakken, maar weet niet naar waar. Je hebt geen flauw idee wat je moet meenemen. Het is wel zenuwslopend. Over meubels hadden we bijvoorbeeld geen inspraak, die keuzes liggen in handen van de interieurexperten”, reageert Niels.

“Het is een emotionele rollercoaster, maar heel leuk. We hebben er nog geen moment spijt van gehad”

Waarom Seppe en Niels meedoen? “Wel, we hebben twee linkerhanden. Alhoewel… We zijn best handig, maar hebben onvoldoende kennis van elektriciteit, van verwarming enzovoort. We hadden geen flauw benul hoe we het moesten aanpakken.” Het is de eerste keer dat Niels en Seppe deelnemen aan een tv-programma. “Het was en is een superpositief, megatof avontuur. We kregen goede ondersteuning van Jani en zijn experten”, zegt Niels. “Het is een emotionele rollercoaster, maar heel leuk. We hebben er nog geen moment spijt van. Het is een aanrader”, voegt Seppe eraan toe.

Of Niels en Seppe tevreden, ontgoocheld of dolgelukkig zijn met het resultaat, zie je in ‘Blind gekocht’ op Play4, vanaf woensdag 17 april.

The post Seppe (25) en Niels (24) wagen kans in Blind Gekocht: “We hebben allebei twee linkerhanden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »