Opmerkelijke voorwaarde voor man (30) die Oudenburgse Chirogroep onder vuur nam met luchtdrukgeweer: “Maximum één pintje per dag”

Eind oktober 2021 nam A.V. (30) in Oudenburg een Chirogroep met een loodjesgeweer onder vuur tijdens een Halloweentocht. Een 17-jarige leider werd daarbij in de schouder geraakt. V. kreeg bij verstek een jaar effectief, maar na verzet wordt die straf nu opgelegd met uitstel onder voorwaarden. En daar zit een heel opmerkelijke tussen.

Op 30 oktober 2021 organiseerde de Chiro van Oudenburg een Halloweenstoet. Tijdens de passage door de Zandvoordestraat werd een 17-jarige leider in de schouder geraakt door een loodje uit een luchtdrukgeweer. Het projectiel doorboorde zijn sleutelbeen en moest operatief verwijderd worden.

Op basis van de kogelbaan kwam de politie bij A.V. uit. De man woonde destijds in een appartement in de Zandvoordestraat, maar beweerde dat hij die avond bij zijn zus was. Op 31 maart 2022 kwam bij de politie een anonieme melding binnen waarbij de twintiger alsnog als de dader werd aangeduid. Diezelfde dag troffen de speurders in de zolder boven zijn garage een luchtdrukgeweer aan waarvan het kaliber overeenstemde met het kogeltje.

Gefrustreerd

A.V., die tegenwoordig in Oostende woont, gaf tijdens zijn verhoor toe dat hij vanop het terras van zijn appartement met het geweer op de stoet had geschoten. Hij stelde dat hij gefrustreerd was omdat hij door een heupoperatie al een maand amper kon bewegen. “Het lawaai op straat enerveerde mij en daarom heb ik geschoten”, klonk het.

De beklaagde kwam eind 2022 niet opdagen voor zijn proces en kreeg bij verstek een jaar effectieve celstraf. Hij werd toen ook schuldig bevonden aan geweld tijdens een KSA-fuif in Oudenburg. A.V. duwde er een fuifganger met het hoofd tegen de muur en gaf klappen aan een meisje dat tussenbeide wou komen.

Na verzet kreeg A.V. evenwel een nieuw proces. “Mijn cliënt nam toen zware pijnstillers”, pleitte advocaat Thomas Soete. “De dag van de feiten had hij er alcohol op gedronken. Hij kreeg angstaanvallen en voelde zich bedreigd door die groep jongeren. Nu gaat het beter met hem.” De beklaagde beweerde dat hij de Chiroleider niet met opzet raakte. Ook de slagen aan het meisje op de fuif werden ontkend.

Eén pintje per dag

Maar volgens de rechter raakte A.V. de leider wel degelijk met opzet. Ook het geweld op de fuif is volgens de rechter bewezen. A.V. kreeg donderdag opnieuw een jaar cel, maar deze keer wel met uitstel en gekoppeld aan voorwaarden. De rechtbank legt A.V. de komende drie jaar onder meer een alcoholbeperking op. Hij mag niet meer dan één glas bier, wijn of sterke drank per dag drinken en moet minstens twee dagen per week alcoholvrij zijn. Daarnaast moet de man ook therapie volgen. (AFr)

The post Opmerkelijke voorwaarde voor man (30) die Oudenburgse Chirogroep onder vuur nam met luchtdrukgeweer: “Maximum één pintje per dag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »